NEWS

Președintele ANPC a mers în control la benzinăriile MOL | FOTO EXCLUSIV

Președintele ANPC a mers în control la benzinăriile MOL  | FOTO EXCLUSIV

Președintele ANPC a mers, joi la prânz, în control la benzinăriile MOL, cele din cauza cărora miercuri seară s-a creat o adevărată isterie în benzinăriile din întreaga țară.

Horia Constantinescu, șeful ANPC, a transmis, în timpul desfășurării anchetelor la benzinăriile din România, pe fondul creșterii prețurilor la carburanți, că în acest caz ar putea fi vorba despre ”o practică comercială incorectă”, deși instituția nu a colectat încă toate datele pentru a ajunge la o concluzie.

Acesta a fost joi în control la una dintre benzinăriile care fac parte din lanțul MOL, cel care a deschis sarabanda scumpirilor după ce, în unele unutăți, a vândut carburantul chiar și cu 11 lei.

Mai mult, 100 de echipe ale ANAF vor verifica în toată țara creșterea „nejustificată” a prețurilor la carburanți, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

„Încercăm să stabilim clar o abordare unitar la nivel național. În opinia noastră, neconcretizată încă într-un act de control, este că am putea vorbi de o practică comercială incorectă, lucru care ar conduce la emiterea unei dispoziții de încetare a acesteia cu consecințe imediate. Sperăm că până la sfârșitul orelor de program să putem evalua întreaga situație a pieței. Proprietarii benzinăriilor riscă în condițiile în care nu a fost justificată în niciun fel majorarea prețurilor să se încadreze și într-o practică comercială incorectă. Am prioritizat totți comercinții e combustibil ce au majorat prețurile în perioada pe care o știți, într-un mod, cred eu, inexplicabil”, a declarat, conform Antena3, Horia Constantinescu.