NEWS

Prețul chiriilor explodează odată cu începerea facultăților. Cât a ajuns să coste un apartament la Cluj

Prețul chiriilor explodează odată cu începerea facultăților. Cât a ajuns să coste un apartament la Cluj
sursă: hotnews.ro

Prețul chiriilor explodează odată cu începerea facultăților. Un apartament cu două camere ajunge să coste 600 de euro pe lună, și foarte probabil ca acest preț să mai crească în perioada următoare. 

După repartizare în cămine, mulți studenți rămân fără loc, și astfel, cererea va fi uriașă.

Prețul chiriilor explodează odată cu începerea facultăților. Cluj, unul dintre cele mai scumpe orașe

La Cluj, cele mai ieftine garsoniere de închiriat se găsesc în cartiere Mănăștur și Iris. Aici, prețurile pornesc de la 200 de euro.

La polul opus, cele mai scumpe chirii le găsim în centru, acolo unde trebuie să plătim 600 de euro pentru un apartament cu două camere.

Piața chiriilor este în plină transformare la finalul verii în toate orașele universitare.

„Un apartament cu o cameră se închiriază cu 350 de euro. Un apartament cu două camere ajunge la 500 de euro, iar pentru un apartament de trei camere prețurile pornesc de la 600 de euro”, a declarat Iustinian Berindei, agent imobiliar pentru Antena 3. 

Studenții sunt de părere că prețurile sunt exagerate, dar cu toate acestea preferă să dea mai mulți bani decât să stea într-o cameră de cămin.

Studenții din Timișoara plătesc mai puțin

La Timișoara, cele mai căutate locuințe sunt garsonierele sau apartamentele de tip studio pentru care trebuie să plătim 160 de euro, la care se adaugă și costurile de întreținere.

Pentru un loc la cămin într-o cameră cu alte patru persoane, un student din Timișoara plătesc 180 de lei.