WORLD

Prima producție în spațiu se va filma pe Staţia Spaţială Internaţională

Prima producție în spațiu se va filma pe Staţia Spaţială Internaţională
05 oct. 2021 | 17:11

Prima producție în spațiu se va filma pe Staţia Spaţială Internaţională după ce un producător şi o actriţă din Rusia au ajuns cu bine la destinație.

Naveta Soyuz MS-19 pe care s-a aflat şi cosmonautul Anton Shkaplerov a andocat pe SSI la ora României 15:22, cu zece minute întârziere faţă de programare, din cauza unor probleme de comunicare.

Acolo se va filma timp de 12 zile prima producție în spațiu.

În luna mai, agenţia spaţială rusă Roscosmos a anunţat că o va trimite pe actriţa Iulia Peressild, în vârstă de 36 de ani, şi pe cineastul Klim Shipenko, în vârstă de 37 de ani, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pentru a realiza primul film de ficţiune în spaţiu.

Plecarea a fost programată pentru 5 octombrie 2021 de pe cosmodromul Baikonur, la bordul navei spaţiale Soyuz MS-19.

Filmul, al cărui titlu provizoriu este „Provocarea”, este o „dramă spaţială”, potrivit Roscosmos. Va fi realizat de Shipenko, autor al filmelor ruseşti „Kholop”, „Salyut-7″ şi „Text”, şi este co-produs de Dmitri Rogozin, directorul agenţiei spaţiale ruse, care a subliniat ambiţia sa ca Rusia să fie prima ţară ce produce un film în spaţiu.

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele