NEWS

Prognoza meteo ANM actualizată. Cum va fi vremea până în 1 aprilie

Prognoza meteo ANM actualizată. Cum va fi vremea până în 1 aprilie
Sursa foto: Digi 24

Prognoza meteo ANM actualizată. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza actualizata a vremii pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 4 martie – 1 aprilie 2024. Meteorologii anunță o vreme mai caldă decât normalul perioadei.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale.

Prognoza meteo ANM actualizată

Săptămâna 4-10 martie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali. În rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 11-17 martie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 18-24 martie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări

Săptămâna 25 martie – 1 aprilie
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

Cum va fi vremea în Capitală

Luni, în Capitală, vremea se va încălzi și va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Marți și miercuri, temperatură este în scădere față de intervalul anterior, se vor situa peste normele perioadei. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

Începând cu zilele de 14 și 15 martie, potrivit prognozei meteorologilor ANM, vremea se ma răcește, pentru ca mai apoi, până la sfârșitul lunii să avem parte de zile frumoase.

Mihnea Tălău. Redactor la MediaFlux. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în decursul ... vezi toate articolele