NEWS

Codul galben, prelungit! Prognoza meteo ANM până la început de octombrie. Anunț surprinzător al meteorologilor | UPDATE

Codul galben prelungit Prognoza meteo ANM până la început de octombrie. Anunț surprinzător al meteorologilor | UPDATE
sursa foto: observatornews.ro

Prognoza meteo ANM anunță vești surprinzătoare cu privire la vreme pentru următoarea perioadă. Astfel, meteorologii vorbesc despre temperaturi peste cele normale pe tot parcursul lunii septembrie în România. 

Și în următoarele zile vremea se va încălzi din nou după episodul tomnatic din ultima perioadă.

UPDATE: Alerta de vreme rea, prelungită de ANM

ANM a prelungit alerta de vreme rea, astfel că este în vigoare în acest moment un cod galben de vânt în București și alte 10 județe din sud-estul țării cu rafale de până la 70 km/h, valabil până în această seară, la ora 23:00.

În sud-vestul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei, în zona Carpaților de Curbură și pe litoral vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h, și izolat de 70 km/h. Intensificări ale vântului vor mai fi, temporar, și în restul zonelor din sud și est, cu viteze în general de 45…50 km/h, precizează meteorologii.

Se vor afla sub Cod galben judeţele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Gorj, Teleorman şi, parţial, Ilfov, Călărași, Tulcea şi Constanţa.

Prognoza meteo lunară. Vremea din septembrie se anunță caldă

Marți, 5 septembrie, vremea se va ameliora în România, anunță prognoza meteo ANM. Practic, spun meteorologii, valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior, urmând a se situa în jurul normelor perioadei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și ploi slabe în extremitatea de sud-est a țării, iar – în a doua parte a zilei, pe arii restrânse în zonele montane și submontane și izolat în sudul teritoriului.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări, ziua, local în sud și sud-est, precum și la munte (în special în Carpații de Curbură), cu rafale în general de 45…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 5…7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19…21 de grade pe litoral. În orele dimineților, izolat va fi ceață, cu precădere în depresiuni.

În Capitală vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi. Pe parcursul zilei de marți vor fi înnorări trecătoare și intensificări temporare ale vântului (cu rafale în general de 50…55 km/h). Noaptea, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va slăbi treptat în intensitate. Temperatura aerului va avea valori în jurul normelor datei, cu maxima de 27…28 de grade și minima de 14…16 grade.

Miercuri va fi și mai cald

De asemenea, pentru miercuri, 6 septembrie, specialiștii spun că vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice diurne vor continua să crească ușor și se vor situa local peste normele climatologice în vest și sud-est. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea și doar cu totul izolat, după-amiaza, la munte și în regiunile sudice vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în cursul zilei în sud-estul țării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4…6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18…20 de grade pe litoral.

În Capitală vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Prognoza meteo ANM lunară

Temperaturile vor fi peste cele normale pe tot parcursul lunii septembrie, anunţă meteorologii, care au transmis marţi prognoza pe următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 04.09.2023 – 11.09.2023

– Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, local în regiunile vestice, centrale, sudice şi sudestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

– Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sudvest a ţării, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile intracarpatice.

Săptămâna 11.09.2023 – 18.09.2023

– Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordvestice. –   Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 18.09.2023 – 25.09.2023

– Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

– Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 25.09.2023 – 02.10.2023

– Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

– Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, arată ANM.