LIFESTYLE

Proprietățile sâmburilor de măsline. Nu-i vei mai arunca când vei afla asta

Proprietățile sâmburilor de măsline. Nu-i vei mai arunca când vei afla asta

Proprietățile sâmburilor de măsline sunt numeroase. Dacă îi consumi deja, află că faci cel mai bine posibil. 

Sâmburii de măsline au efecte miraculoase asupra organismului nostru. Chiar dacă nu știai lucrul acesta, iată că vei afla acum, din acest material. Dacă nu poți să-i înghiți întregi, ai oportunitatea să-i sfărâmi, până se transformă într-o pudră.

Proprietățile sâmburilor de măsline

Sâmburii de măsline ajută la reglarea tranzitului intestinal. Cei care suferă de hemoroizi pot apela fără îndoială la aceștia.

Pudra din sâmburi de măsline ajută la îmbunătățirea circulației, la eliminarea toxinelor, dar și în cazul glicemiei crescute. Pentru aceste afecțiuni, se adaugă 1 linguriță de pudră la un pahar cu apă caldă și se consumă pe stomacul gol, potrivit Sfatul naturist.

În cazul diabetului, se recomandă și administrarea unei lingurițe de ulei de măsline, presat la rece, tot pe stomacul gol.

În momentul în care pielea ta și-a pierdut prospețimea, nu ezita să consumi această pudră. Pune aceasta într-un pahar cu apă caldă și consumă-l pe stomacul gol dimineața.

Ceai de sâmburi de măsline

Da, da. Ai înțeles perfect. Acesta te poate face să stai departe chiar de diabet. Astfel, trebuie să pui în jur de 200 de sâmburi la uscat. După aproximativ 2-3 săptămâni, îi spargeți, îi zdrobiți până aveți o pudră destul de fină.

Puneți la fiert apă ca pentru ceai și lăsați pe foc 10 minute. În acea apă se toarnă o linguriță din praful rezultat și se bea dimineața, pe stomacul gol.

Acest obicei trebuie să-l aveți până în momentul în care se termină pudra. Puteți repeta la 4-5 luni. În acest fel, veți observa cum glicemia va scădea considerabil.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele