WORLD

Provocare nebunească și periculoasă pe internet. Avertismentul medicilor pentru Milk Crate Challenge

Provocare nebunească și periculoasă pe internet. Avertismentul medicilor pentru Milk Crate Challenge

O nouă provocare a apărut pe internet. Milk Crate Challenge îi provoacă pe oameni să escaladeze o piramidă de lăzi de plastic, aflate într-un echilibru precar. Medicii avertizează că acest lucru poate avea consecințe grave.

Accidente grave la Milk Crate Challenge

Medicii din Statele Unite avertizează ca în ultimele zile TikTok şi alte platforme online au fost inundate cu imagini ale unor utilizatori care încearcă o escaladare periculoasă pe aceste lăzi cu sticle de lapte, care se sfârşeşte, în general, cu o cădere spectaculoasă şi vizibil dureroasă.

Unii distribuie apoi imagini cu vânătăi impresionante, aşa cum a procedat şi un utilizator al reţelei de socializare Twitter, @SmittySpreadLuv.

În cazul în care „cădeţi pe lăzi, puteţi să vă răniţi la spate şi să rămâneţi paralizaţi”, a avertizat Chad Cannon, medic specialist în intervenţii de urgenţă la Universitatea din Kansas, spunând că „acesta este cu adevărat un lucru stupid”.

https://www.youtube.com/watch?v=MSox6vFaie8

Oamenii care participă la Milk Crate Challenge cad în cap

Reprezentanţii autorităţilor sanitare din oraşul Baltimore au declarat că nu este momentul ca persoanele atrase de astfel de provocări să se angajeze în acest gen de cascadorii, spitalele fiind deja suprasolicitate în contextul pandemiei de coronavirus. „Spitalizările COVID-19 fiind în creştere în toată ţara, vă rugăm să consultaţi spitalul local pentru a vă asigura că există un pat disponibil pentru dumneavoastră înainte de a vă lansa în #milkcratechallenge”, au scris ei pe Twitter.

În timp ce videoclipurile cu această provocare puteau fi găsite miercuri pe Twitter şi Instagram, pe TikTok ele nu erau afişate. „Această frază poate fi asociată cu un comportament sau cu un conţinut care încalcă regulile noastre”, se arăta în mesajul TikTok, afişat în urma căutărilor online conţinând sintagma „milkcratechallenge”.

Nu este primul caz cu provocări criminale pe internet

În 2018 un alt caz îngrijorător de provocări a fost intens popularizat pe internet. La momentul acela provocarea se numea ”Tide Pod Challenge”, unde tinerii mușcau din capsule de detergent lichid. Acest lucru a facut ca aceste companii de detergenți să emită avertismente. Mușcatul capsulelor de detergent este extrem de periculos, iar persoanele riscă să sufere intoxicații grave.

Parteneri