NEWS

Razie în Capitală. Aproape 100 de șoferi și un biciclist s-au ales cu amenzi ce depășesc, în total, 60.000 de lei

Razie în Capitală. Aproape 100 de șoferi și un biciclist s-au ales cu amenzi ce depășesc în total 60.000 de lei

Razie în Capitală. Aproape 100 de șoferi și un biciclist s-au ales cu amenzi ce depășesc, în total, 60.000 de lei. Poliţiştii din capitală au ieşit noaptea trecută la vânătoare de şoferi. Au oprit zeci de maşini în trafic.

Inclusiv un biciclist a fost nevoit să plece acasă pe lângă bicicletă după ce etilotestul a arătat că băuse.

„870 de lei pentru că am condus bicicleta cu 0.13 alcoolemie. Am consumat niște gin, ca să fiu sincer. Sunt conștient că și eu, că biciclist fac parte din trafic”, a declarat biciclistul.

Printre primii șoferi care au fost prinși în offside s-a numărat și o femeie, cu alcoolemie de 0.33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Trasă pe dreapta de polițiști, șoferița de 48 de ani a avut o ieşire nervoasă când a văzut echipele de televiziune. La vederea camerelor de filmat, a ieșit din mașină și a început să facă scandal, de față cu polițiștii.

”Nu-mi pui camera în față! Lucrez cu camera, ai înțeles? Nu vă supărați, de când filmează cu camera direct? Fără să întrebe dacă e voie? Nu, pe bune, n-am chef, n-am chef. Nu, dar nu vreau, deci nu vreau.”, striga femeia.

O seară plină pentru polițiști

N-au fost singurele „capturi” ale poliţiştilor. Zeci de permise au fost reținute, cele mai multe de la cei care urcaseră băuți la volan.

 „Un bărbat în vârstă de 21 de ani a fost depistat în timp ce conducea autovehiculul pe o stradă din Sectorul 5, în urma testării cu aparatul drug test acesta a indicat pozitiv pentru consumul de canabis.”, spune Gâtan Radu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră.

Tânărul s-a ales cu un dosar penal.

Recordul negativ al nopții a fost stabilit de un șofer care s-a urcat băut la volan cu o alcoolemie de 0.71. Unii au luat situația în râs, fără să conștientizeze că fapta lor putea avea urmări mult mai grave. Sau au devenit agresivi.

Poliţiştii au amendat cu 1.000 de lei şi un bărbat care se afla la volanul unui taximetru, deşi nu avea licență. Le-a spus poliţiştilor că maşina era împrumutată, iar pasagerii – un cuplu – n-ar fi fost clienţi, ci rude.