Toate aceste remedii naturale pentru a scăpa de mătreață pot fi folosite de persoanele care se confruntă cu această problemă. Mai mult decât atât, ele sunt la îndemâna oricui, fără să fie nevoie să cheltuiți o avere.
Mătreața este deranjantă pentru fiecare dintre noi. Chiar dacă de multe ori nu indică o problemă serioasă, sunt cazuri în care poată să arate un dezechilibru sau o afecțiune de la nivelul scalpului. Este ideal să luați legătura cu un medic dermatolog dacă problema persistă și nu vă trece cu orice ați încerca. Este cel mai în măsură să vă dea sfaturi utile, să vă ajute să rezolvați ceea ce aveți și ce vă deranjează. Cu toate acestea, puteți încerca anumite remedii naturale care poate v-ar veni în ajutor.
Ulei de cocos
Uleiul de cocos este foarte cunoscut pentru beneficiile și proprietățile sale hidratant și antimicrobiene. Este indicat să îl aplicați pe scalp și să masați foarte bine. Lăsați să acționeze timp de 40-50 de minute, iar apoi spălați-vă ca în mod normal, potrivit Libertatea.
Aloe vera
Aloe vera are efecte calmante și antiinflamatoare. Este perfect pentru scalpul iritat, dar și în cazul mâncărimilor. Gelul de aloe vera trebuie aplicat direct pe scalp și lăsați să acționeze aproximativ 30 de minute, iar ulterior să clătiți cu apă caldă. Este ideal să faceți acest lucru pentru a bucura de un scalp sănătos și, în același timp, pentru a scăpa de mătreața nedorită.
Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu are proprietăți exfoliante și antifungice. Puteți să aplicați direct pe scalpul umed și să masați preț de câteva minute, însă nu puneți în cantitate foarte mare. Apoi, clătiți cu apă caldă. Acest remediu ajută destul de mult la eliminarea celulelor moarte și la controlul de producția de sebum. Cu toate acestea, aveți mare grijă! Nu trebuie folosit foarte des, întrucât poate duce la uscarea și iritarea scalpului.
Ulei de măsline
Uleiul de măsline, la fel ca cel de cocos, spre exemplu, hidratează foarte bine și aduce beneficii destul de multe. Veți uita de scalpul uscat și de mătreață. Aplicați câteva picături de ulei de măsline pe scalp, masați foarte bine și lăsați să acționeze circa 30 de minute. După aceea puteți să vă spălați cu șampon ca în mod normal.
Iaurt și miere
Puteți face o mască de păr din iaurt și miere. Iaurtul conține bacterii bune și acizi care ajută la calmarea scalpului și la reglarea florei microbiene. De cealaltă parte este mierea, care are proprietăți antimicrobiene și hidratante. Într-un bol puneți o lingură de iaurt și o lingură de miere. Amestecați foarte bine și apoi puneți pe scalp. Lăsați să acționeze circa 30 de minute, iar apoi spălați-vă cu șampon.