Există mai multe remedii naturale pentru arsurile la stomac. Fiecare dintre noi ar trebui să știe ce putem lua atunci când ne confruntăm cu această problemă.
Arsurile la stomac reprezintă simptome deloc plăcute și pot avea cauze diverse afecțiuni. Tocmai de aceea este bine să consultăm un medic pentru a afla cauza în mod exact. Cu toate acestea, este bine să știm și anumite remedii naturale care să ne ajute în caz de nevoie. Așa cum le spune și numele, reprezintă o senzație de arsură sau disconfort care se resimte în partea superioară a abdomenului. Această senzație poate să urce până în gât. De multe ori este asociată cu refluxul gastroesofagian. Este important să știm simptomele și să luăm măsuri din timp pentru a le trata sau chiar preveni.
Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un antiacid natural care poată să neutralizeze foarte repede acidul gastric, potrivit Libertatea. Tot ceea ce trebuie să faceți este să amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă. Ce-i drept, gustul nu este prea „prietenos”, dar măcar veți scăpa de arsurile la stomac. Mai mult decât atât, nu este recomandat să folosiți această metodă mult prea mult timp pentru că poate să provoace dezechilibre electrolitice. Este important ca înainte de a apela la orice remediu să luați legătura cu un medic și să discutați despre cum puteți să folosiți în modalități sigure.
Mușețel
Ceaiul de mușețel are proprietăți calmante și antiinflamatoare. Astfel, poate să ajute la reducerea inflamațiilor și a iritațiilor esofagului. Ai putea să îți faci un ceai de mușețel și să îl bei cald, de preferat cu 30 de minute înainte de culcare sau după mese.
De asemenea, are și efect calmant, reducând în mod considerabil reducerea stresului, unul dintre factorii care declanșează arsurile stomacale.
Miere
Mierea are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Ajută la protejarea și vindecarea mucoasei esofagiene. Consumă o lingură de miere în stare crudă sau amestecă într-o cană de ceai sau de apă călduță.
Ghimbir
Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare și este recunoscut pentru calmarea sistemului digestiv. Bea ceai proaspăt de ghimbir sau consumă ghimbirul proaspăt, în stare crudă. Mare grijă însă! Nu trebuie consumat în cantități foarte mari pentru ca putea produce durere de stomac sau chiar arsuri. Cel mai indicat este să folosiți în cantități mici.
Aloe vera
Aloe vera are efecte calmante și antiinflamatorii. Sucul de aloe poate să ajute la reducerea inflamației esofagului și la calmarea arsurilor de stomac. Alege produse care sunt speciale pentru consumul intern.
Simptomele arsurilor de stomac sunt următoarele:
Alimentația trebuie să fie una echilibrată și sănătoasă. Nu consumați mâncare grasă, prăjeli, alcool, mâncăruri picante, băuturi carbogazoase, nu fumați. Greutatea excesivă poate să pună presiune pe stomac. Stresul este un alt factor care poate să declanșeze această problemă.