LIFESTYLE

Rețetă ciorbă de varză acră. Poate fi de post sau să adăugați afumătură

Rețetă ciorbă de varză acră. Poate fi de post sau să adăugați afumătură
www.img.a1.ro

Această rețetă de ciorbă de varză acră se poate face și de post sau se poate adăuga afumătură. Este perfectă pentru perioada în care ne aflăm. 

Dacă nu știți ce să pregătiți de mâncare, dar totuși să fie simplu, rapid, sățios și sănătos, atunci avem soluția. O ciorbă de varză acră este ideală. Dacă alegeți să puneți afumătură, puteți opta fie pentru ciolan, fie pentru costițe, fie pentru cârnați. Mulți aleg să pună puțin din fiecare, însă aici ține de gustul fiecăruia. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor tale, dar și a celor din jur. Spor la treabă!

Rețetă ciorbă de varză acră

Ingrediente

  • o varză murată (dacă e prea mică, atunci puneți două)
  • 500 grame de ciolan afumat
  • 500 de grame de costițe afumate
  • un morcov
  • două cepe
  • o rădăcină de păstârnac
  • o rădăcină de pătrunejel
  • un sfert de țelină
  • două tije de apio
  • sare după gust
  • piper după gust
  • un ardei gras sau un ardei kapia
  • o legătură de leuștean sau pătrunjel
  • o legătură de mărar
  • o jumătate de litru de zeamă de varză murată

Ingrediente pentru culoare

Dacă vreți ca ciorba să fie roșie adăugați:

Dacă doriți ca ciorba să fie albă adăugați:

  • trei ouă
  • 500 grame de smântână

Mod de preparare

Acum că avem lista de ingrediente, vă puteți apuca de treabă. Pentru început tăiați și puneți carnea la fiert într-o oală mai mare și lăsați la fiert. Posibil să se adune spumă, așa că ar fi bine să o spumați când e cazul. În tot acest timp, ocupați-vă de legume. Scurgeți varza și tăiați-o fideluță. Nu o lăsați la desărat. Curățați rădăcinoasele, spălați și tocați-le. Eu prefer să le tai rondele, întrucât arată mult mai bine în farfurie și nici nu pierdeți mult timp cu ele. Țelina o veți tăia cubulețe, iar ceapa mărunt.

Probați carnea, iar când e pe jumătate fiartă adăugați legumele tăiate. După circa 15 minute, tăiați ardeiul și adăugați-l și pe el, alături de suc de roșii, dacă vreți să fie roșie. Ardeiul îl punem spre final pentru că fierbe destul de repede. Puneți și zeama de varză dacă vreți să fie puțin mai acră și vă place.

Dacă vreți să fie albă, atunci nu puneți suc de roșii, ci după ce opriți focul, lăsați 20 de minute, iar apoi, într-un bol adăugați trei gălbenușuri, smântâna, amestecați și turnați cu polonicul zeamă peste compoziție. Ulterior, adăugați totul în ciorbă.

Nu puneți sare până nu gustați. Probabil nici nu va trebui, deoarece afumătura și varza au destulă sare. Dacă vreți să o faceți de post nu adăugați carnea. Respectați pașii fără a pune în ciorba dumneavoastră. Nu uitați de piper, dar și de verdeață. Neapărat pătrunjel și mărar. Unii mai adoră să pună și leuștean, nu e nimic greșit în asta. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele