Rețeta de pâine cu semințe este făcută de multe gospodine. Foarte gustoasă, foarte sățioasă și foarte apreciată.
Ingrediente
Într-un bol se pune apa călduță, iar peste ea drojdia. Amestecăm foarte bine până când aceasta se dizolvă. Ulterior, punem și zahărul și repetăm procedura. Apoi, punem uleiul de măsline, sarea și ușor, ușor și făina, nu toată odată. Înainte de a fi nevoie să frământăm, adăugăm și semințele.
Când aluatul nu se mai lipește de mâini înseamnă că e gata. Lăsăm la crescut aproximativ 40-45 de minute. După tot acest timp, îl frământăm pentru a doua oară, îi dăm forma dorită și așezăm în tavă. Poate fi rotundă, chifle, în formă de cozonac, oricum vă place.
Mai lăsați să crească circa 20 de minute, după care puteți băga la cuptor aproximativ o oră. Atenție! Cuptorul să fie pornit cu 10-15 minute înainte de a băga pâinea. Puteți s-o și ungeți cu apă sau cu ouă. Poftă bună!