Există zile în care nu ai chef deloc de gătit, iar acest lucru este perfect normal. Totuși, dacă nu îți dorești să comanzi și, totuși, ești nevoită să dai drumul la aragaz, atunci poți pregăti o rețetă de paste cu sos de ciuperci și usturoi, care se prepară rapid și este delicioasă.
Ingrediente pentru 2 porții
200 g paste
250 g ciuperci
3-4 căței usturoi
2 linguri ulei de măsline extravirgin
30 g unt
100 ml smântână de gătit
50 ml vin alb sec
2 linguri parmezan ras
Sare, piper proaspăt măcinat
Pătrunjel verde tocat
Mod de preparare
Începe această rețetă de paste cu sos de ciuperci și usturoi prin a pregăti apa în care urmează să fiarbă pastele. Astfel, într-o oală mare, pune apă și las-o pe foc până când începe să clocotească. Atunci, adaugă sarea, apoi pastele și lasă-le la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Între timp, taie ciupercile și usturoiul. După care, pune într-o tigaie largă uleiul de măsline și untul și lasă-le câteva secunde. Pune usturoiul feliat subțire și gătește-l până când devine auriu și parfumat. Apoi, adaugă ciupercile tăiate felii și sotează-le la foc mediu spre mare timp de 6-8 minute.
Presară sare și piper, iar când ciupercile și-au lăsat sucul, toarnă vinul alb. Lasă să fiarbă 1-2 minute, până ce alcoolul se evaporă.
Acum, redu focul la minium și adaugă smântâna de gătit. Amestecă ușor și lasă sosul să se îngroașe puțin.
Adaugă pastele scurse direct în tigaie și încorporează-le în sos. Dacă sosul pare prea dens, adaugă treptat din apa în care au fiert pastele.
În final, presară parmezanul ras și amestecă până când se topește complet.
Oprește focul și adaugă pătrunjel proaspăt tocat și, dacă vrei, un strop de ulei de măsline extravirgin.