LIFESTYLE

Rețeta pentru cele mai gustoase sarmale

Rețeta pentru cele mai gustoase sarmale

Sarmelele în foi de varză sunt indispensabile de pe masa de Crăciun. Pentru a-ți încânta papilele gustative, ți-am pregătit cea mai ușoară rețetă pentru cele mai gustoase sarmale.

Pentru că tot se apropie Sărbătorile de iarnă și sunt convinsă că fiecare gospodină pregătește sarmale în foi de varză, m-am gândit să vă las, aici, rețeta mea. Este una ușoară, de atlfel, prin care reușesc să-mi impresionez întotdeauna musafirii.

Rețetă pentru sarmale

Ingrediente pentru sarmale:

  • 2 verze murate mari
  • 1 kg carne de porc
  • 200 g orez
  • 6-7 cepe
  • 8-9 linguri de bulion
  • sare
  • piper
  • untură
  • 700 g de costiță afumată
  • 3 crenguțe de mărar uscat

Mod de preparare

Pentru început, gustați varza. Dacă e prea acră și prea sărată, o puteți lăsa într-un vas cu apă rece circa 20-30 de minute.

Spălați carnea, apoi stergeți-o foarte bine, după care tăiați-o în cubulețe mici. Tăiați ceapa mărunt. După ce ați făcut acest lucru, opăriți-o în untură. Atenție! Doar o opăriți, nu o prăjiți. Când untura s-a încins, puneți ceapa și opriți focul imediat. Spălați orezul și puneți-l într-un bol. Vă recomand orezul cu bob rotund. Peste el, adăugați carnea, ceapa, 4-5 linguri de bulion și potriviți-o de sare și piper. Nu uitați! Varza are și ea suficientă sare.

În timp ce compoziția se odihnește, alegeți frunzele de varză. De preferat, să fie subțiri. Ce vă rămâne din varză, tocați-o mărunt.

Așezați foaia de varză pe un tocător de lemn, adăugați umplutură pe marginea fiecărei foi, aproximativ o linguriță, apoi împăturiți-o până la jumătate. Trageți de marginile exterioare peste sarma și continuați împăturirea. Acest lucru vă ajută să fie cât mai strânse, astfel încât să nu se desfacă.

Așezați pe fundul unei cratițe crenguțele de mărar uscat, varza tocata mărunt, bulionul rămas, 2-3 felii de costiță, iar apoi începeți să puneți sarmalele. Între straturile de sarmale, mai adăugați felii de costiță. Turnați apă, astfel încât să acopere aproximativ 3 sferturi de sarmale.

Puneți sarmalele la foc mic, iar deasupra loc așezați o farfurie pentru a nu se umfla și pentru a nu se desface, după care, puneți și capacul. Lăsați circa 3 ore la fiert. Între timp, le puteți controla să vedeți dacă au suficientă apă.

La final, se pot degusta cu mămăliguță, ardei iute și smântână. Sper să încercați rețeta mea și, de ce nu, să-mi dați și un feedback! Spor la treabă și…Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele