Odată ce vei încerca rețeta pentru ciorba de pește lipovenească cu siguranța va deveni felul de mâncare preferat. Va fi greu să te oprești din mâncat la ce delicioasă este.
Deși pare complicat de făcut, adevărul este altul. În maxim o oră este gata și are o savoare incomparabilă. În Dobrogea este foarte des gătit acest deliciu care transformă un curcubeu pe cerul gurii.
Ingrediente
În primul rând, se curăță, se spală și se taie peștele în bucăți mai mari. La fel se procedează și cu legumele. Într-un ceaun se pune apa la fiert cu sare și se adaugă legumele. Când acestea sunt aproape gata, puneți și peștele. După circa 10 minute turnați și oțetul și sucul de roșii. Mai lăsăm preț de câteva minute pentru a-și lua aromele. După ce ați oprit focul, tăiați leușteanul și dați un plus de savoare preparatului. Cu mujdeiul consumați ciorba. Poftă bună!