Această rețetă pentru nalangâte ceva mai specială este cunoscută mai mult de cei care sunt din Dobrogea. Acolo este un desert pe placul tuturor.
Multe persoane le văd ca fiind niște gogoși mai turtite, deloc crescute. Dacă ne uităm la aspectul lor, nu putem spune că nu e așa. Însă, se preparară ceva mai diferit.
Ingrediente
Într-un bol se adaugă iaurtul, ouăle bătute, zahărul vanilat, sarea, aromele și praful de copt. Se amestecă foarte bine ingredientele până se obține o compoziție asemănătoare iaurtului. Într-o tigaie ulei, se lasă la încins și se prăjesc la foc mic. Le puteți pune cu ajutorul unei linguri. La final, când sunt gata, puteți să le pudrați cu puțin zahăr pudră deasupra sau cu gem, dulceață, după gust.
Acestea se mănâncă mai ales dimineața, alături de lapte sau de ceai. Poate fi un ideal mic dejun și pentru cei mici, care deseori sunt foarte mofturoși când vine vorba de preparate culinare.