LIFESTYLE

Rețetă pentru nalangâte. Desert special din Dobrogea

Rețetă pentru nalangâte. Desert special din Dobrogea
www.64.media.tumblr.com

Această rețetă pentru nalangâte ceva mai specială este cunoscută mai mult de cei care sunt din Dobrogea. Acolo este un desert pe placul tuturor. 

Multe persoane le văd ca fiind niște gogoși mai turtite, deloc crescute. Dacă ne uităm la aspectul lor, nu putem spune că nu e așa. Însă, se preparară ceva mai diferit.

Rețetă pentru nalangâte

Ingrediente

  • 300 de ml de iaurt
  • 3 ouă
  • 100-150 grame de făină
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • arome: esență de vanilie, rom etc, după preferințe
  • jumătate de pliculeț de praf de copt
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Într-un bol se adaugă iaurtul, ouăle bătute, zahărul vanilat, sarea, aromele și praful de copt. Se amestecă foarte bine ingredientele până se obține o compoziție asemănătoare iaurtului. Într-o tigaie ulei, se lasă la încins și se prăjesc la foc mic. Le puteți pune cu ajutorul unei linguri. La final, când sunt gata, puteți să le pudrați cu puțin zahăr pudră deasupra sau cu gem, dulceață, după gust.

Acestea se mănâncă mai ales dimineața, alături de lapte sau de ceai. Poate fi un ideal mic dejun și pentru cei mici, care deseori sunt foarte mofturoși când vine vorba de preparate culinare.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele