LIFESTYLE

Rețetă pentru negresă de post

Rețetă pentru negresă de post
www.retetepapabun.ro

Această minunată rețetă pentru negresă de post vă va transforma un curcubeu cerul gurii. Deși nu conține ouă, unt și lapte, gustul va fi memorabil.

Este unul dintre cele mai apreciate deserturi, mai ales în perioada postului. Multe persoane aleg să-l facă deoarece este foarte gustos și simplu de făcut.

Rețetă pentru negresă de post

Ingrediente

  • 300 de grame de făină
  • 50 de grame de cacao
  • o linguriță praf de copt
  • 250 de ml de apă
  • 150 ml de ulei
  • 150 de grame de zahăr
  • un praf de sare
  • 200-250 de grame de gem
  • o esență de vanilie/rom
  • 200 de grame de nuci

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă făina, cacao și praful de copt și sarea. Se amestecă bine. Același lucru se face și cu apa, uleiul și zahărul, doar că într-un bol separat. Mixați-le împreună până când se omogenizează bine totul.

Ulterior, adăugați gemul și nucile tăiate mai mărunt. După ce le încorporați, așezați compoziția într-o tavă și băgați-o la cuptor pentru circa 25-30 de minute la 180-190 de grade.

La final, când este gata, poți presăra peste orice vrei tu: fie, nuci pisate, fie nucă de cocos, fie zahăr pudră. Poftă bună! Nimic nu este mai bun și mai rapid dacă vrei ceva dulce de post.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele