O banală rețetă de piure de cartofi poate da mari bătăi de cap multor gospodine. De aceea v-am pregătit una foarte simplă.
Nu cred că există vreo persoană căreia să nu-i facă cu ochiul o porție de piure de cartofi. Pe cât de simplu e de făcut, pe atât de gustos este.
Astăzi, vă propun o rețetă delicioasă, pe care dacă o încercați, vă garantez că nu aveți cum să comiteți nici cea mai mică greșeală.
Ingrediente
Pentru început, curățați cartofii. Pe măsură ce faceți acest lucru, cartofii se țin într-un bol cu apă rece. După ce ați terminat, spălați-i bine. Se taie în cubulețe. Se pun într-o cratiță și se adaugă apă și puțină sare. Aceasta se dă la foc mediu și lăsăm cartofii la fiert circa 25 de minute.
Când sunt destul de fragezi, strecurați cartofii printr-o sită. Mai lăsați puțină apă pentru a nu se pierde gustul din acea zeamă.
Se zdrobesc cartofii cât sunt fierbinți. Pentru început folosiți presa de cartofi manuală. Ei trebuie zdrobiți foarte bine, având grijă să nu lăsăm bucăți mari în piure.
Se adaugă untul la temperatura camerei. După ce s-a omogenizat untul, adăugăm și laptele fierbinte. Puteți amesteca aceste ingrediente fie cu o lingură de lemn, fie cu un mixer. Potriviți și de sare.
Acest minunat preparat se servește cât este cald, alături de multe alte mâncăruri. Acestea pot fi fripturi, chiftele, sosuri etc.