Vezi mai jos cum prepari rapid salata de boeuf pentru Crăciun şi Revelion. Aceasta este cea mai simplă rețetă delicioasă pentru o mâncare deja tradițională în România.
Meniului de sărbători nu este complet dacă nu se numără şi salata de boeuf. Gospodinele au disponibile mai multe rețete de a prepara salata de boeuf, printre care, cu carne de vită, porc sau carne de pui. Unii o fac chiar fără să pună carne.
Vezi mai jos o reţetă pas cu pas de salată de boeuf pentru masa de Crăciun şi Revelion aproape perfectă și cu un timp de preparare foarte mic.
Astfel, ai nevoie de:
Legumele și carnea se fierb în supa de pui, apoi se scot și se lasă să se răcorească. După ce acestea s-au răcit se taie mărunt. Castraveţii acrii se tocă mărunt şi se scurg de zeamă. Boabele de mazăre se dau de două ori în clocot și se pun peste salată, scrie Antena 3.
După toți acești pași, se prepară maioneza din gălbenuș, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și ulei și se pune peste salată. Salata de boef poate fi ornată cu măsline, gogoșari, felii de castravete și frunze de pătrunjel.
Salată boeuf se poate servi în orice perioada a anului și se ornează după bunul plac. Nu putem decât să vă urăm poftă bună și sărbători fericite alături de cei dragi în noul an.