LIFESTYLE

Rețetă plăcinte cu ciuperci la tigaie. Află care este cel de-al doilea ingredient secret

Rețetă plăcinte cu ciuperci la tigaie. Află care este cel de-al doilea ingredient secret
www.teoskitchen.ro

Această rețetă de plăcinte cu ciuperci la tigaie este de-a dreptul foarte simplă. Mai mult decât atât, sunt și delicioase. 

Cu siguranță ele sunt pe placul tuturor, deci nu vor fi refuzate. Vă vor încânta papilele gustative numaidecât. Nu trebuie să aveți ani de experiență în bucătărie pentru a vă ieși pe măsura așteptărilor. Asta se datorează gradului scăzut de dificultate. Mai jos aveți toți pașii pe care trebui să-i urmați. Aveți mare grijă să nu săriți peste ceva. Spor la treabă!

Rețetă plăcinte cu ciuperci la tigaie

Ingrediente pentru aluat

  • 500 grame de făină
  • 250 grame de lapte bătut/iaurt
  • un praf de sare
  • două ouă
  • zece grame praf de copt
  • 40 ml de ulei

Ingrediente pentru umplutură

  • două borcane de ciuperci (ies mai bune fiind mai acrișoare)
  • trei linguri de ulei
  • două cepe (puteți opta și pentru ceapă verde)
  • o legătură de mărar
  • sare după gust
  • un cățel de usturoi 
  • piper după gust

Mod de preparare

Pentru început trebuie să pregătiți umplutura. Puneți ciupercile într-o sită astfel încât să se scurgă toată zeamă. Lăsați cinci minute. În tot acest timp, spălați, curățați și tăiați mărunt ceapa. Luați ciupercile și mai tăiați-le un pic dacă sunt prea mari.

Într-o tigaie puneți uleiul la încins. Adăugați ceapa. Amestecați bine și lăsați-o să se înmoaie. După două minute, puneți ciupercile, sarea, piperul, usturoiul răzuit. Amestecați din nou foarte bine. Cinci-șapte minute sunt suficiente. La final, turnați și mărarul tocat foarte mărunt, acesta fiind cel de-al doilea ingredient secret. Dați deoparte să se mai răcească un pic.

Puteți să vă apucați de aluat. Într-un bol mai mare puneți făina, cele două ouă, sarea, praful de copt, uleiul. Amestecați și adăugați și lapte bătut sau iaurtul puțin câte puțin. Frământați bine. Nu trebuie să se lipească de mâini. Lăsați la odihnit cam 20 de minute.

După aceea, formați biluțe nici prea mari, nici prea mici și începeți să formați plăcintele. Întindeți câte o foaie potrivită, în mijloc puneți umplutură, închideți-o bine și mai întindeți o dată. Transferați-o la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei. Poftă bună!

 

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele