LIFESTYLE

Rețetă poale-n brâu. Iată cât de simplu se fac

Rețetă poale-n brâu. Iată cât de simplu se fac
www.andreeachinesefood.ro

Această rețetă de poale-n brâu este absolut delicioasă și nu se face deloc greu. Reprezintă unul dintre deserturile preferate ale multor români. Merită să încercați și dumneavoastră. 

Poale-n brâu sunt, de fapt, niște plăcinte foarte delicioase, umplute cu brânză dulce și stafide, brânză sărată sau orice altceva vă place. Cu toate acestea, rețeta este oarecum diferită și la aluat, tocmai de aceea trebuie să urmați toate sfaturile. Astăzi, propun să dau rețeta primei variante pe care să o încercați. Sigur nu o să vă pară rău la cât sunt de gustoase. Mai poartă denumirea de brânzoaice.

Sunt făcute la cuptor și, mai mult decât atât, au o formă frumoasă, care ne vor „fura” și ochii, nu doar vor încânta papilele gustative. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe placul dumneavoastră, dar și celor din jur! Spor la treabă!

Rețetă poale-n brâu

Ingrediente pentru aluat

  • 550 grame de făină
  • 300 ml de lapte călduț
  • 25 grame de drojdie proaspătă sau 7 grame de drojdie uscată
  • o esență de vanilie
  • 50 grame de unt topit
  • un praf de sare
  • două ouă
  • coaja de la o lămâie
  • coaja de la o portocală
  • 70 grame de zahăr

Ingrediente pentru umplutură

  • 500 grame de dulce brânză de vaci
  • 200 grame de stafide
  • 80 grame de zahăr
  • o lingură de griș
  • o esență de vanilie
  • coaja de la o lămâie

Ingrediente pentru decor

Mod de preparare

Pentru început trebuie să faceți aluatul. Într-un bol cerneți făina de cel puțin două ori. Puneți un pic de sare în ouă și amestecați foarte bine. În mijlocul făinii faceți o gaură și adăugați în aceasta ouăle, esența de vanilia, coaja de lămâie, coaja de portocale, laptele și începeți să frământați foarte bine. Nu uitați să dizolvați în lapte drojdia. Frământați foarte bine aluatul, iar apoi puneți puțin câte puțin unt topit. Frământați în continuare până când terminați untul. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați să dospească.

Puteți să vă ocupați de umplutură între timp. Într-un bol puneți brânza dulce de vaci, stafidele hidratate în rom, zahărul, grișul, coaja de lămâie, esența de vanilie. Amestecați totul foarte bine.

Când aluatul a crescut, fie îl întindeți foarte bine și tăiați în pătrățele, fie împărțiți aluatul de la început și fiecare bilă formată o întindeți în formă de pătrat. În mijlocul fiecărui pătrat puneți umplutură. Uniți colțurile opuse și lipiți-le foarte bine.

Așezați-le într-o tavă, ungeți-le cu ou și transferați la cuptorul preîncălzit la 190-200 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. Depinde foarte mult de cuptorul fiecăruia, așa că verificați. Puteți pune zahăr pudră deasupra. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele