LIFESTYLE

Rețetă gogoși răsucite. Pudrate cu zahăr deasupra

Rețetă gogoși răsucite. Pudrate cu zahăr deasupra
www.gustos.ro

Această rețetă de gogoși răsucite este foarte apreciată de fiecare dintre noi. Mai mult decât atât, se fac foarte rapid, fără a pierde mult timp în bucătărie.

Papilele gustative vor fi tare încântate la degustarea acestui desert gustos. Cu siguranță nu o să vă pară rău dacă veți încerca rețeta. Mai jos aveți pregătit tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe placul dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la treabă!

Rețetă gogoși răsucite

Ingrediente

  • 600 grame de făină
  • 80 grame de zahăr
  • 7 grame de drojdie uscată sau 25 grame de drojdie proaspătă
  • un praf de sare
  • două ouă
  • 250 ml de lapte călduț
  • coaja de la o lămâie
  • o esența de vanilie sau un pliculeț de zahăr vanilat
  • 40 grame de unt
  • zahăr pudră pentru decor
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Mod de preparare

Pentru început trebuie să cerneți de cel puțin două ori făina. Într-un bol puneți laptele călduț, drojdia uscată sau proaspătă și zahărul, amestecând cu un tel. Ulterior, puneți ouăle, o esență de vanilie sau un pliculeț de zahăr vanilat, coaja rasă de lămâie și untul topit. Amestecați din nou foarte bine.

Acum e momentul să turnați făina și sarea. V-ar recomanda să nu puneți toată făina deodată, ci pentru început doar 500 grame. Depinde foarte mult de tipul de făina și există probabilitatea să intre doar atât sau un pic mai mult. Încorporați făina până când veți obține un aluat. Apoi, trebuie să frământați cu ajutorul mâinilor sau al robotului de bucătărie. Frământați foarte bine pentru circa 10-15 minute.

Puneți-l într-un bol, acoperiți cu folie de plastic și lăsați-l la dospit pentru circa 30 de minute sau până își dublează volumul. Puneți puțină făină pe blatul de lucru și împărțiți aluatul în 10-12 bucăți egale. Lăsați biluțele pentru circa 5 minute. Luați apoi fiecare bilă și formați câte un șnur. Răsuciți fiecare șnur, astfel încât să iasă gogoși răsucite sau așa cum se mai spune, gogoși împletite în două. Strângeți foarte bine capetele și asta este tot. Continuați la fel și cu celelalte biluțe pe care le aveți.

Într-o tigaie mai înaltă puneți ulei la încins. Când acesta s-a încins foarte bine, adăugați câte două sau trei gogoși, nu mai mult. Focul trebuie să fie la mic, spre mediu, pentru a nu ieși coapte în exterior și crude la interior. Rumeniți-le pe ambele părți. Le veți scoate pe un platou și continuați tot așa cu următoarele.

Într-un bol separat sau într-o farfurie puneți zahăr pudră. Treceți fiecare gogoașă prin zahăr pudră și puneți cât de mult vă doriți. Sunt delicioase alături de lapte. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele