WORLD

Reuters: Vladimir Putin vrea încetarea focului în Ucraina pe actualele linii ale frontului! Anunțul liderului de la Kremlin privind războiul

Reuters Vladimir Putin vrea încetarea focului în Ucraina pe actualele linii ale frontului Anunțul liderului de la Kremlin privind războiul
Sursa foto: Atlanticcouncil.org

Agenția de presă Reuters transmite că Vladimir Putin, președintele Rusiei, vrea încetarea focului în Ucraina pe actualele linii de front. Astfel, surse rusești indică faptul că liderul de la Kremlin este pregătit să pună capăt conflictului de pe front.

Totuși, el va lua cât mai mult teren pentru a face presiuni asupra Kievului să discute. De asemenea, Reuters mai scrie că Putin nu dorește o nouă mobilizare națională și nu are planuri pe teritoriul NATO, mai ales că Rusia este îngrijorată de o escaladare nucleară.

Reuters: Vladimir Putin vrea încetarea focului în Ucraina pe actualele linii ale frontului!

Președintele rus Vladimir Putin este pregătit să oprească războiul din Ucraina cu o încetare a focului negociată care să recunoască liniile actuale ale câmpului de luptă, au declarat patru surse rusești pentru Reuters, precizând că este pregătit să lupte în continuare dacă Kievul și Occidentul nu răspund.

Câte arme nucleare are Kremlinul și pericolul unui nou război mondial
sursa foto: Revista 22

Trei dintre surse, familiarizate cu discuțiile din anturajul lui Putin, au declarat că veteranul lider rus și-a exprimat frustrarea față de un grup restrâns de consilieri cu privire la ceea ce el consideră a fi încercările susținute de Occident de a bloca negocierile și față de decizia președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy de a exclude discuțiile.

„Putin poate lupta atât timp cât este nevoie, dar Putin este, de asemenea, pregătit pentru o încetare a focului – pentru a îngheța războiul”, a declarat un alt membru al celor patru, o sursă rusă de rang înalt care a lucrat cu Putin și are cunoștință de conversațiile la nivel înalt de la Kremlin.

Acesta, la fel ca și ceilalți citați în acest articol, a vorbit sub rezerva anonimatului, având în vedere caracterul sensibil al subiectului.

Pentru acest reportaj, Reuters a vorbit cu un total de cinci persoane care lucrează sau au lucrat cu Putin la nivel înalt în lumea politică și a afacerilor. Cea de-a cincea sursă nu a comentat înghețarea războiului pe fronturile actuale.

Anunțul liderului de la Kremlin privind războiul

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat, ca răspuns la o solicitare de comentarii, că șeful Kremlinului a precizat în repetate rânduri că Rusia este deschisă la dialog pentru a-și atinge obiectivele, afirmând că țara nu dorește „război etern”.

Ministerele ucrainene de externe și de apărare nu au răspuns la întrebări.

Ucraina Rusia
sursă: digi24.ro

Numirea, săptămâna trecută, a economistului Andrei Belousov în funcția de ministru al apărării al Rusiei a fost considerată de unii analiști militari și politici occidentali ca plasând economia rusă pe picior de război permanent pentru a câștiga un conflict prelungit.A urmat o presiune susținută pe câmpul de luptă și avansuri teritoriale ale Rusiei în ultimele săptămâni.

Cu toate acestea, sursele au declarat că Putin, reales în martie pentru un nou mandat de șase ani, ar prefera să folosească impulsul actual al Rusiei pentru a lăsa războiul în urmă. Acestea nu au comentat direct cu privire la noul ministru al apărării.

Pe baza cunoștințelor lor despre conversațiile din rândurile superioare ale Kremlinului, două dintre surse au declarat că Putin era de părere că câștigurile obținute până acum în război sunt suficiente pentru a vinde o victorie poporului rus.

Exerciții nucleare cu arme tactice

Totuși, între timp, Kremlinul a anunțat luni că exerciţiile cu arme nucleare non-strategice pe care preşedintele Vladimir Putin le-a ordonat vor avea loc „într-un termen adecvat” şi că aceasta este o chestiune care ţine de Ministerul Apărării.

La începutul acestei luni, Putin a ordonat armatei sale să exerseze desfăşurarea de arme nucleare tactice, după ceea ce Moscova a calificat ca ameninţări din partea Franţei, Marii Britanii şi Statelor Unite.

Când a fost întrebat despre aceste exerciţii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a evitat să indice o dată concretă.

„Aceasta este o întrebare pentru Ministerul Apărării. Există într-adevăr un ordin din partea comandantului suprem, acesta va fi executat în intervalul de timp adecvat”, a spus Peskov, potrivit TASS, preluată de News.ro.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Moşii de vară 2024. Ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor pentru sufletele celor adormiţi
Moşii de vară 2024. Ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor pentru sufletele celor...
Țara care are același steag ca al României. Se află într-unul din cele mai izolate locuri din lume, este bogată în aur și i se mai spune “Inima moartă a Africii”
Țara care are același steag ca al României. Se află într-unul din cele mai izolate...
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Se află la cea mai mare altitudine, are cel mai curat aer, iar turiștii se bat pe rezervări
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Se află la cea mai mare altitudine,...
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au...
Ce ingrediente să pui în cafeaua pe care o bei dimineața pentru a-ți reduce pofta de mâncare și de dulce pe parcursul zilei. Foarte mulți români le au în bucătărie
Ce ingrediente să pui în cafeaua pe care o bei dimineața pentru a-ți reduce pofta...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră, iar acum firma are venituri de milioane de lei
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră,...
Lege nouă pentru românii de la blocuri. Fac 5 ani de ÎNCHISOARE dacă nu o respectă
Lege nouă pentru românii de la blocuri. Fac 5 ani de ÎNCHISOARE dacă nu o...
S-a pus LIMITĂ la BANI. Guvernul a dat ordinul final vineri, 21 iunie
S-a pus LIMITĂ la BANI. Guvernul a dat ordinul final vineri, 21 iunie
Trei zodii care dau lovitura pe plan profesional. Câștiguri mari în luna iulie
Trei zodii care dau lovitura pe plan profesional. Câștiguri mari în luna iulie
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Capcanele din piața imobiliară. La ce ar trebui să fie atenți cumpărătorii
Capcanele din piața imobiliară. La ce ar trebui să fie atenți cumpărătorii
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL