WORLD

Rusia îi pune condiții lui Trump pentru pacea din Ucraina. La ce nu renunță

Rusia îi pune condiții lui Trump pentru pacea din Ucraina. La ce nu renunță
sursa foto: KGNS.tv

Prin vocea omului de legătură cu SUA, Rusia îi pune condiții lui Trump pentru pacea din Ucraina. Toate cererile de la Kremlin trebuie îndeplinite în totalitate înainte ca războiul să se poată încheia cât mai curând.

Rusia îi pune condiții lui Trump

Trump, care a declarat în repetate rânduri că dorește să pună capăt rapid războiului din Ucraina după sute de mii de morți, a declarat duminică că este de părere că face progrese, deși nu a stabilit cum speră să pună capăt conflictului.

Întrebat dacă a avut o conversație cu Putin de când a devenit președinte, pe 20 ianuarie, sau înainte, Trump a declarat reporterilor de pe Air Force One: „Am avut-o. Să spunem doar că am avut-o”.

Kremlinul a refuzat să confirme sau să infirme contactul.

Dar Moscova a subliniat rapid că cererile sale maximaliste – așa cum au fost stabilite de Putin în iunie anul trecut – au rămas oferta de deschidere la începutul negocierilor.

„Soluția politică, așa cum o preconizăm, nu poate fi obținută altfel decât prin punerea deplină în aplicare a ceea ce a fost pronunțat de președintele Putin atunci când a vorbit la Ministerul rus de Externe în iunie”, a declarat ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov la un briefing de presă de la Moscova în limba engleză.

„Acesta este punctul în care ne aflăm și cu cât mai repede SUA, Marea Britanie și alții înțeleg acest lucru, cu atât mai bine ar fi și cu atât mai aproape de această soluție politică dorită va fi pentru toată lumea”, a spus Ryabkov, conform Reuters.

La ce nu renunță Putin

În discursul rostit la 14 iunie în fața ministrului de externe, Putin și-a stabilit termenii: Ucraina trebuie să renunțe la ambițiile sale NATO și să își retragă trupele de pe întregul teritoriu al celor patru regiuni ucrainene revendicate și controlate în mare parte de Rusia.

Kievul, care dorește să adere la NATO și să recupereze controlul asupra teritoriului pierdut, dacă poate, a declarat la acea vreme că a accepta astfel de condiții ar echivala cu capitularea.

Conflictul din estul Ucrainei a început în 2014, după ce un președinte favorabil Rusiei a fost răsturnat în Revoluția Maidan din Ucraina și Rusia a anexat Crimeea, forțele separatiste susținute de Rusia luptând împotriva forțelor armate ucrainene.

În februarie 2022, Putin a declanșat un război la scară largă prin trimiterea a mii de trupe. Ultima dată a vorbit direct cu președintele american Joe Biden în februarie 2022, deși mesajele au fost transmise de alți oficiali.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele