S-a terminat cu zborurile ieftine. Anunț legat de prețul curselor low-cost

spot_img

S-a terminat cu zborurile ieftine. Anunțul legat de prețul curselor low-cost, făcut de șeful Ryanair, prevestește o perioadă în care costurile pentru o vacanță sau un city-break vor fi  mult mai ridicate decât acum. 

Avertismentul său vine în contextul în care preţurile biletelor au crescut în Europa şi în SUA în această vară, iar unele companii aeriene au redus capacitatea din cauza lipsei de personal. El a spus că se aşteaptă ca o combinaţie între preţurile ridicate ale petrolului şi taxele de mediu să împingă tariful mediu al Ryanair de la 40 de euro la 50-60 de euro pe termen mediu.

S-a terminat cu zborurile ieftine. Cu cât vor crește prețurile

Şeful Ryanair, Michael O’Leary, pionierul călătoriilor low-cost în Europa, a avertizat că tarifele vor creşte în următorii cinci ani, deoarece zborurile aeriene au devenit „prea ieftine” pentru a mai face profit, în condiţiile în care costurile din industrie au crescut vertiginos.

„A devenit prea ieftin pentru ceea ce este. Mi se pare absurd ca de fiecare dată când zbor la Stansted, călătoria cu trenul până în centrul Londrei să fie mai scumpă decât biletul de avion” , a declarat el într-un interviu acordat Financial Times.

El a spus că se aşteaptă ca o combinaţie între preţurile ridicate ale petrolului şi taxele de mediu să împingă tariful mediu al Ryanair de la 40 de euro la 50-60 de euro pe termen mediu.

Atac la adresa guvernului britanic

O’Leary a lansat, de asemenea, un atac la adresa guvernului britanic şi a ceea ce el a numit „dezastrul” Brexit-ului, care a împiedicat companiile aeriene să recruteze cu uşurinţă lucrători europeni, ceea ce, potrivit industriei, a agravat deficitul de personal în această vară.

„Aceasta este, fără îndoială, una dintre consecinţele inevitabile ale dezastrului care a fost Brexit” , a spus el. „Retragerea de pe piaţa unică, doar pentru ca ei să poată spune ‘Am făcut Brexit‘ a fost culmea idioţeniei. Dar atunci ei sunt idioţi” .

”Mai scump, dar tot ieftin” 

O’Leary a transformat Ryanair dintr-un mic transportator regional în anii ’90 în cea mai mare companie aeriană din Europa prin reducerea nemiloasă a costurilor şi prin transferarea acestor câştiguri către consumatori prin preţurile ieftine ale biletelor.

„A fost opera mea [ieftinirea călătoriilor cu avionul]. Am făcut o mulţime de bani făcând acest lucru. Dar, în cele din urmă, nu cred că transportul aerian este sustenabil pe termen mediu la un tarif mediu de 40 de euro. Este prea ieftin la acest nivel. Dar cred că, ştiţi, va fi în continuare foarte ieftin şi accesibil la 50 şi 60 de euro.”

 

 


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.