Salvarea relației depinde de fiecare dintre noi. 5 reguli simple. Mulți nu conștientizează contribuția pe care o au în producerea de daune relaționale și se implică în comportamente de critică, negare, dispreț sau refuz de comunicare, considerând că astfel pot determina schimbări pozitive. În fapt, tot ceea ce obțin este și mai multă supărare, nefericire și însingurare.
Este dovedit științific că adulții și părinții care sunt supărați pe partenerii sau copiii lor riscă să nu observe 50% dintre lucrurile pozitive făcute de către aceștia. În timp ce soții care se gândesc la divorț sau despărțire, trec cu vederea mai bine de 80% dintre încercările de apropiere ale partenerilor, conform paginadepsihologie.ro
Gândurile negre, resentimentele și comportamentele automate ne lezează relațiile și le sabotează mai mult decât am vrea să credem. Dacă ești ca majoritatea oamenilor, probabil că au fost momente în care ai gândit că alături de un alt partener și într-o altă relație îți poate fi mult mai bine.
Precondiția necesară ca legăturile noastre de familie să se îmbunătățească este starea de prezență conștientă, respectiv, trezirea psihologică. Contrar miturilor, relațiile nu funcționează de la sine și nici nu pot îndura orice atrocitate din partea noastră.
Dacă mă uit doar la ce lipsește, nu voi vedea niciodată ceea ce există, ba, mai mult, ceea ce este negativ va deveni tot mai insuportabil. Însă, dacă mă concentrez pe ceea ce există și este pozitiv, energia prosperității va crește și viața mea se va îmbunătăți.
Terapia relațiilor, bazată pe fizica cuantică, ne informează că energia din care sunt formate relațiile noastre poate fi doar de două feluri: pozitivă și negativă. Iar în funcție de valența acestei energii, relațiile noastre pot prospera sau sucomba.
Fă din relația ta o prioritate – de calitatea relațiilor noastre depind calitatea și durata vieții noastre. Relațiile nu sunt cireașa de pe tort, reprezintă tortul în sine.
Permite-ți să fii partenerul „ideal“ – Un partener „ideal“ este prezent emoțional, disponibil mental, afectuos comportamental, atent la limitele și la visurile jumătății sale de cuplu.
Transformă diferențele într-un motiv de sărbătoare – ceea ce face o relație extrem de dificilă este lipsa de toleranță față de diferențe dintre noi și celălalt partener. Aceasta este, de altfel și una dintre cauzele centrale ale conflictului.
Întreabă-te periodic, care este starea emoțională a relației – aceasta ar merita să fie calitatea non-negociabilă în orice relație de cuplu.
Invită-ți jumătatea la dans – zilele obișnuite pot fi destul de stresante, zilele de sărbătoare sunt, uneori, și mai stresante. Iar studiile clinice ne arată că leacul pentru managementul stresului este mișcarea.