NEWS

Sebastian Burduja, anunț după ce PNL l-a desemnat candidat la Primăria Capitalei: „Nu este cel mai simplu moment”

sursa foto: INQUAM Photos Octav Ganea

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, de la PNL, invitat la Antena 3 CNN, a vorbit despre candidatura sa la Primăria Capitalei. Acesta spune că s-au irosit multe resurse din cauza unor decizii greșite, până în prezent.

Sebastian Burduja, anunț după ce PNL l-a desemnat candidat la Primăria Capitalei: „Nu este cel mai simplu moment”

Invitat la Antena 3 CNN, proaspăt-candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a vorbit despre strategia sa pentru dezvoltarea Bucureștiului. Acesta a explicat la emisiunea Sinteza Zilei despre planurile sale privind dezvoltarea Bucureștiului, în eventualitatea unei victorii în alegerile locale.

Sebastian Burduja a subliniat că s-au irosit multe resurse din cauza unor decizii greșite, până în prezent. În timpul intervenției sale la emisiunea Sinteza Zilei, reprezentantul PNL pentru Primăria Capitalei a prezentat planurile sale în eventualitatea unei victorii în alegeri.

”Nu este cel mai simplu moment. Am pierdut foarte mult timp din cauza unor decizii care poate nu au fost corecte sau nu au venit la timpul potrivit. Sigur că mi-ar fi plăcut ca acest proces de selecție să se încheie mult mai repede, dar în acest moment, noi suntem datori să punem la dispoziția bucureștenilor o alternativă.

Eu îi spun modelul liberal. Deși l-a văzut o țară întreagă, de la Oradea la Cluj, la Piatra Neamț și în multe alte localități din țară, dacă principalul motor economic al României și locul de unde ar trebui să se dea ora exactă, că nu ar avea această alternativă, cred că bucureștenii ar pierde”, a declarat Sebastian Burduja, la Antena 3 CNN.

Sebastian BUrduja
sursa foto: INQUAM Photos Octav Ganea

PNL a avut o răspundere mare să desemneze propriul candidat pentru București

El a mai menționat că pentru Partidul Național Liberal este o răspundere să își desemneze propriul candidat după 8 ani și că ei cred că au această datorie de a recâștiga încrederea bucureștenilor și de a reconstrui modelul liberal în Capitală. În același timp, Burduja s-a declarat satisfăcut că decizia a fost luată în sfârșit. În plus, a evidențiat performanțele sale în rolurile publice pe care le-a îndeplinit la Ministerul Digitalizării, la Ministerul Energiei, în Parlamentul României și în domeniul financiar, ca secretar de stat, și că de asemenea, are experiență în dezvoltarea urbană, din cei patru ani petrecuți la Banca Mondială și din studiile sale.

Candidatul PNL spune că s-a pregătit să înțeleagă viziunea de care Bucureștiul are nevoie și care trebuie să fie cea a unei capitale europene, a unei mari metropole europene. Sebastian Burduja a subliniat că fiecare zi care a trecut a fost considerată o zi câștigată de un primar neperformant, slab, care a făcut ca bucureștenii să trăiască mai rău în fiecare zi, și că acest lucru trebuie să se schimbe.

Sebastian Burduja și klaus Iohannis
sursa foto Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Cere investiții pentru București

De asemenea, candidatul PNL pentru Primăria Capitalei susține că este necesar ca viitoarea administrație să atragă investiții pentru a crește nivelul de trai al cetățenilor.

”Sub nicio formă, actuala administrație din București nu este una de dreapta, nu este una liberală, este o administrație care a blocat dezvoltarea orașului și și-a bătut joc de șansa bcuureștenilor de a o duce mai bine și de a-și crește nivelul de trai.

Este timpul să le oferim o viziune, este timpul să atragem în București investiții, pentru că, numai așa, bucureștenii vor putea să aibă salarii mai mari, să fim o capitală competitivă, să o ducem mai bine”, a completat Burduja.

Reacția lui Burduja imediat după anunțarea candidaturii sale

 „Partidul Național Liberal a decis să desemneze un candidat propriu pentru Primăria Municipiului București. Primul după opt ani, iar acesta este un lucru bun, pentru că bucureștenii merită un model liberal de administrație.

Mereu am spus lucrurilor pe nume. Decizia de astăzi a fost asumată după prea multe ezitări. În loc să arătăm bilanțul dezastrului pentru bucureșteni, au fost generate nesfârșite scenarii, ipoteze și dezamăgiri. Am pierdut timp prețios. Dar politica trebuie să fie despre cetățeni și viața lor, nu despre politicieni și cariera lor”, a scris Sebastian Burduja, marți, pe pagina sa de Facebook.

El spune că, la fel ca atunci când a fost propus președinte al PNL București, a primit și acum multe mesaje de felul „nu te băga, îți vei rupe picioarele”.

„Și mi-am reamintit de ce am revenit în România acum nouă ani. Pe patul de moarte, un om drag mi-a spus: «în viață să nu faci ce poți, în viață să faci ce trebuie». Testamentul bunicului meu a devenit crezul meu, pe care l-am urmat mereu, în cele mai grele clipe.

Am văzut cu toții ce se întâmplă când oamenii buni stau pe margine, iar oameni fără principii fac jocurile. Bucureștiul și România nu mai au timp de pierdut. Candidez pentru Primăria Capitalei pentru că vreau ca bucureștenii, pentru prima dată după mulți ani, să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic.

Am un Plan pentru Bucureștiul Viitorului. Și știu că nu sunt singurul care vrea schimbare. Vă aștept alături. Înainte, împreună”, încheie Burduja.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Horoscop 27 mai - 2 iunie 2024, cu Mihai Voropchievici: Fecioarele se luptă cu banii, Balanţele renasc şi cer libertate
Horoscop 27 mai - 2 iunie 2024, cu Mihai Voropchievici: Fecioarele se luptă cu banii,...
Orașul care arată superb în poze, dar unii spun că ar fi ”cel mai deprimant loc”. Ce se întâmplă, de fapt, acolo
Orașul care arată superb în poze, dar unii spun că ar fi ”cel mai deprimant...
Ţinteau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbravă, mâna dreaptă a fostului şef operativ al SRI, Florian Coldea: „E sfârşit de epocă. (...) După ce se termină alegerile şi se reface structura, osatura statului, trebuie să o luăm fix de la zero
Ţinteau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbravă, mâna dreaptă a fostului şef operativ al...
Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai bine în locuri întunecoase
Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai...
CUTREMUR în showbiz! Cristina Cioran e însărcinată din nou cu Alex Dobrescu, deși are ordin de restricție împotriva lui: „Am sărbătorit toată ziua”
CUTREMUR în showbiz! Cristina Cioran e însărcinată din nou cu Alex Dobrescu, deși are ordin...
Monumentul imens de pe drumul către mare. Se vede de pe Autostrada Soarelui, e unul dintre cele mai mari din România, dar a ajuns în paragină
Monumentul imens de pe drumul către mare. Se vede de pe Autostrada Soarelui, e unul...
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează activitatea. Ce se va întâmpla cu toate creditele clienţilor
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează...
Contra curentului: familia de timişoreni care după ce şi-a vândut compania către un fond de investiţii străin a decis să revină la cârma afacerii cu o istorie de 30 de ani şi să o răscumpere
Contra curentului: familia de timişoreni care după ce şi-a vândut compania către un fond de...
Gabriela Firea, în ipostaze ȘOC! 100% nu o recunoști când dansează provocator
Gabriela Firea, în ipostaze ȘOC! 100% nu o recunoști când dansează provocator
Regula obligatorie pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Detaliul este absolut esențial
Regula obligatorie pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Detaliul este absolut esențial
Prințul Harry și Meghan Markle. Blestemul lăsat în urma lor
Prințul Harry și Meghan Markle. Blestemul lăsat în urma lor
Român arestat preventiv pentru trădare. Bănuit că vindea secrete militare Rusiei
Român arestat preventiv pentru trădare. Bănuit că vindea secrete militare Rusiei
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de angajaţi sunt concediaţi
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de...
Povestea unei braşovence care a reuşit să construiască de la zero trei afaceri cu rulaje de aproape 100 de miloane de euro
Povestea unei braşovence care a reuşit să construiască de la zero trei afaceri cu rulaje...
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Ai această monedă acasă? Poți obține 50.000 de euro pe ea
Ai această monedă acasă? Poți obține 50.000 de euro pe ea
TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO
TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO