Serghei Mizil, un personaj omniprezent în peisajul media românesc, este, de fapt, un actor (și la propriu, și la figurat) care, în cei 70 de ani de existență și-a interpretat magistral rolurile. Pentru el, fie că a trăit în comunism, fie că a trăit în democrație, timpul și preocupările s-au scurs la fel.
Serghei Mizil a fost un binecuvântat al sorții, s-a născut în mariajul dintre Paul Niculescu-Mizil și Lidia Niculescu-Mizil, tatăl său fiind fost înalt demnitar comunist, care a ocupat, printre altele, funcțiile de ministrul educației și învățământului din Republica Socialistă România (între 1972-1976), fiind și cel de-al 129-lea ministru al Finanțelor Publice ale României (între 1978-1981).
Serghei Mizil nu a fost un individ comod nici în perioada comunismului, dar nici acum, în anii libertății supreme. Pe vremea comuniștilor, Serghei Mizil aducea din străinătate lucruri la care românii doar visau, precum aparate video, casete video/audio, geci de blugi, pe care le vindea în țară la prețuri fabuloase: echivalentul unei Dacii, la o lună și jumătate!
VĂ RECOMANDĂM ȘI: PAPARAZZI EXCLUSIV | Serghei Mizil, profesor de „jmecherie old-school” pe Nordului
Acum, de fiecare dată când este invitat în emisiunile de televiziune, spune lucrurilor pe nume, fără să se teamă că și-ar putea atrage… energii negative din partea acelor pe care îi ia în colimator. Altfel, pictor de profesie, Serghei Mizil este, la fel de cinstit în a se da în fapt, inclusiv pe el. Invitat în emisiunea „Frătzi află tot”, difuzată în fiecare vineri, de la ora 22:00, la Metropola TV, spectaculosul personaj a recunoscut scurt și la obiect:
„Dacă stau să mă gândesc corect, eu am avut noroc de la Dumnezeu. Pe vremea aia am făcut ce am vrut eu pentru că era „ăla”, acum am făcut ce am vrut eu pentru că așa am vrut. A fost conjunctură. A mers tot timpul. Eu am exploatat comunismul.”,
a declarat Serghei Mizil, personaj pe care, de altfel, deseori paparazzi Mediaflux.ro l-au fotografiat în timp ce-și administra cu lejeritate și relaxare viața spectaculoasă pe care o duce.