NEWS

Sondajele arată că Mircea Geoană are o candidatură credibilă la alegeri, spune Vasile Dîncu: „Ar putea să fie în finala prezidențială”

Sondajele arată că Mircea Geoană are o candidatură credibilă la alegeri spune Vasile Dîncu Ar putea să fie în finala prezidențială
sursa foto: INQUAM PHOTOS/Virgil Simonescu

Sociologul Vasile Dîncu, de la PSD, a explicat, sâmbătă, că Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, este, în acest moment, un personaj credibil, având în vedere că ocupă cea mai înaltă funcţie deţinută de un român în sistemul internaţional.

Sondajele arată că Mircea Geoană are o candidatură credibilă, spune Vasile Dîncu: „Ar putea să fie în finala prezidențială”

Dîncu a precizat în cadrul emisiunii Insider electoral de la Prima TV că Mircea Geoană este apreciat în sondaje, rămâne un actor important al viitoarelor alegeri prezidenţiale şi ar putea ajunge în finala prezidenţială.

”În momentul acesta, sondajele arată că Mircea Geoană are o candidatură credibilă, că este un personaj credibil. A reuşit să îşi proiecteze câteva idei despre devenirea României, cu experienţa pe care o are, cu prestigiul funcţiei pe care încă o deţine şi care este cea mai înaltă funcţie pe care a deţinut-o un român în sistemul internaţional. A reuşit să facă aceste lucruri. S-ar putea să nu fie destul asta”, a declarat Vasile Dîncu, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV.

De asemenea, Vasile Dîncu a subliniat că Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială, fiind un actor important al acestor alegeri.

”Într-adevăr este apreciat în sondaje. Dacă va funcţiona în continuare mobilizarea partinică ca fiind cea care propulsează un candidat pentru turul doi, atunci vom vedea, dar vom vedea numai atunci când vom ştii exact care va fi relaţia dintre PSD  şi PNL sau candidatul PSD şi candidatul PNL în alegeri. Până atunci Mircea Geoană evoluează singur oarecum şi atunci nu ne putem da seama de configuraţia viitoare (…) Mircea Geoană rămâne un actor important al viitoarelor alegeri. Asta este clar, dar nu ştim ce se va întâmpla cu candidatura domniei sale. Ar putea să fie în finala prezidenţială”, a precizat Vasile Dîncu.

Dîncu: Este foarte greu să apară o surpriză la alegerile prezidenţiale

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dâncu, s-a referit, sâmbătă, la posibila apariţie a unui independent la alegerile prezidenţiale, el afirmând că este puţin probabil să apară o surpriză la aceste alegeri. De asemenea, Dîncu a afirmat că nu crede în mitul acesta că întotdeuna dreapta câştigă

Întrebat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, dacă pe valul de respingere a partidelor tradiţionale ar putea apărea la alegerile prezidenţiale un independent care să dea peste cap toate calculele sau sondajele, Vasile Dîncu a răspuns că ”este foarte greu să se întâmple asta (…) Este foarte greu să apară o surpriză. Sigur că surpriză va fi şi dacă actualele aşteptări ale noastre privind candidaţii nu se vor realiza”.

De asemenea, Vasile Dîncu a explicat că un lider nu poate rezista de unul singur şi că are nevoie de susţinere.

”Liderul singur are nevoie de mai mulţi piloni de susţinere. Nu poate să reziste singur, decât foarte rar, sau lideri foarte inspiraţi, sau lideri care să vină în urma unei aşteptări. Aici a fost mai degrabă un fel de postament negativ pe care s-a născut (George Simion de la AUR – n.r.).

A fost mai degrabă o nemulţumire faţă de ceilalţi politicieni. Urmând ca, după această nemulţumire, când lumea te aşteaptă şi te simpatizează, să îi răspunzi şi cu o variantă pozitivă, constructivă. Din păcate, au fost soluţii prea simple, nu s-a ajuns la asta şi acum e greu să vină o surpriză din această parte a scenei politice. Nu mă aştept la o surpriză, dar deocamdată nu ştim care va fi configuraţia de vot şi atunci s-ar putea să avem surprize în  ceea ce priveşte modul în care se vor rearanja piesele de pe tablă”, a adăugat Dîncu.

Potrivit lui Dîncu, cea mai mare şansă ar avea un candidat susţinut atât de PSD, cât şi de PNL, însă, pe de altă parte, spune Dîncu, PNL se pregăteşte de candidatura lui Nicolae Ciucă.

”Acum depinde de cum vor evolua lucrurile în  ceea ce priveşte coaliţia noastră cu PNL. Dacă lucrurile vor merge armonios, cum au mers până acum în coaliţia de guvernare şi vom reuşi să articulăm în programul prezidenţial şi aripa stângă şi aripa dreaptă, adică să fie un program care să zboare cu două aripi, nu numai  cu una, atunci cele mai mari şanse ar fi  în această variantă.

Pe de altă parte, am văzut că domnul preşedinte Nicolae Ciucă şi-a făcut o campanie prezidenţială în această precampanie. Nu ştiu dacă neapărat dânsul şi-a dorit asta, poate că  echipele de campanie din spate au făcut acest lucru. Liberalii se pregătesc pentru o candidatură a domnului Nicolae Ciucă pentru prezidenţiale”, a declarat Vasile Dîncu.

Social-democratul a mai spus că este oprimist că de data aceasta va câştiga alegerile prezidenţiale candidatul stângii.

”Eu nu cred în mitul acesta că întotdeuna dreapta câştigă. Să nu uităm, urmează o campanie pentru prezidenţiale în care liberalii vor trebui să discute despre deceniul Iohannis. Ca orice preşedinte, spre final de mandat, are un scor mic, care este sub 20 la sută de încredere (…) Cred, în continuare, că  poate câştiga un candidat de stânga la alegerile următoare prezidenţiale pentru că şi în marile oraşe am văzut studiile făcute pe tineret care uneori caută soluţii într-adevăr mai extreme, înspre partidele suveraniste, dar am văzut, tineretul simte nevoia unor atitudini de stânga în  acest moment.

Şi în Europa. Sigur că trebuie să fie o stângă pe care să poată tinerii să o digere, să  fie oameni pe care să îi iubească, să fie oameni inteligenţi, intelectuali probabil, să vină cu proiecte pentru tineret, nu cu proiecte din astea electoraliste, ci proiecte legate de viitor şi de gândire a tinerilor”, a mai spus Dîncu.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite. Cum poți merge în concediu chiar dacă tichetele expiră
Ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite. Cum poți merge în concediu chiar dacă...
Locul din România care i-a fascinat pe toți turiștii. Este unic la noi în țară: “Nu am văzut niciodată așa ceva”
Locul din România care i-a fascinat pe toți turiștii. Este unic la noi în țară:...
Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război
Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război
Podul din România considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume. Inginerul a stat sub el pentru a garanta că întreaga construcție e sigură
Podul din România considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume. Inginerul a...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături...
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile, scorul corect, România – Ucraina 3-0 în direct! Video
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile,...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Cum arată Mircea Solcanu la mai bine de 10 ani de când s-a retras din televiziune
Cum arată Mircea Solcanu la mai bine de 10 ani de când s-a retras din...
Cutremur în politică. Gabriela Firea a DEMISIONAT. A renunţat complet
Cutremur în politică. Gabriela Firea a DEMISIONAT. A renunţat complet
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde se află adăpostul preşedintelui rus
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde...
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Atenţie ce faceţi în timpul programului, companiile urmăresc fiecare mişcare: O mare bancă a concediat pe bandă pentru că angajaţii simulau că scriau la tastatură când lucrau hibrid
Atenţie ce faceţi în timpul programului, companiile urmăresc fiecare mişcare: O mare bancă a concediat...
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Este cea mai bună veste pentru românii care au împrumut la bancă! Ce se întâmplă azi cu ratele lor
Este cea mai bună veste pentru românii care au împrumut la bancă! Ce se întâmplă...
INCREDIBIL! Cum arată Andreea Bănică fără strop de machiaj FOTO
INCREDIBIL! Cum arată Andreea Bănică fără strop de machiaj FOTO