NEWS

Statistică surprinzătoare. Căutările de locuri de muncă au explodat în luna august

Statistică surprinzătoare. Căutările de locuri de muncă au explodat în luna august
Sursă foto: Pixabay

Statistică surprinzătoare privind căutările de locurile de muncă pentru luna august. Românii au vrut să se angajeze chiar dacă a fost o lună de vară, de concedii. Tinerii au fost cei mai activi, iar cele mai căutate posturi au fost cele de șofer, inginer, manager și contabil.

Statistică surprinzătoare. Căutările de locuri de muncă au explodat în luna august

Chiar dacă activitatea în lunile de vară este redusă, în acest an s-a înregistrat un record în căutările de joburi pentru luna august, cu peste 700.000. E un record absolut de activitate la nivelul ultimilor 3 ani.

”Căutările de joburi au atins noi maxime istorice în luna august odată cu amplificarea eforturilor oamenilor de a face o schimbare în carieră. Cu peste 700.000 de aplicări, a fost înregistrat un record absolut de activitate la nivelul ultimilor 3 ani. Rezultatele sunt cu atât mai impresionante cu cât activitatea în lunile de vară este, de regulă, minimă în recrutare, oamenii concentrându-se în special pe concedii şi timp liber”, arată platforma de recrutare online Bestjobs, conform News.ro.

Numai în luna august, s-au completat peste 35.000 de CV-uri noi, cele mai multe făcând parte din categoria de candidaţi mid-level. Totodată, joburile disponibile din categoria entry-level, în special pe cele din Retail şi Call Center/ BPO au creat o competiţie majoră între candidaţi, fiecare post atrăgând mii de aplicări.

Cei mai activi candidaţi au fost cei din segmentul de vârstă 25-34 de ani, care au reprezentat 35% din totalul candidaţilor. Mai vizibili decât în lunile anterioare au fost şi candidaţii 35-44 de ani, reprezentând 28% pe bestjobs. Totodată, femeile au fost şi în această lună cu mult mai numeroase decât bărbaţii.

Ce au căutat românii cel mai mult

De remarcat, expresia „fără experienţă” a fost în topul căutărilor realizate în august pe bestjobs, cu aproximativ 20.000 de interogări.

Cele mai multe aplicări au fost pentru Retail, care înregistrează lunar peste 120.000, urmat de Management (100.000 de aplicări), Financiar/ Contabilitate (70.000 de aplicări) şi IT/ Telecom (peste 60.000 de aplicări).

Cei care au dorit să își caute un loc de muncă, au vizat joburi de „şofer” (cu 30.000 de căutări), „inginer” (cu 18.000 de căutări), „manager” şi „contabil” (cu 15.000 de căutări fiecare). Şi rolurile „part-time” au apărut în căutările candidaţilor, în număr de 15.000.

Mai mult, candidaţii urmăresc în continuare oportunităţile remote, peste 35.000 de căutări fiind realizate în august după acest cuvânt-cheie. În plus, și aplicările pentru poziţiile remote au depăşit 110.000 în această lună, chiar dacă volumul ofertelor ce presupun munca de la distanţă a rămas constant.

La nivel de orașe, ofertele din Municipiul Bucureşti au atras peste 300.000 de CV-uri în august, urmate de cele din Timiş (90.000 de aplicări), Cluj (75.000 de aplicări) şi Braşov (63.000 de aplicări).