WORLD

Supraviețuirea Ucrainei este în pericol, avertizează șeful Pentagonului. Dronele, singura soluție pentru a oferi Kievului un avantaj în fața rușilor

Supraviețuirea Ucrainei este în pericol avertizează șeful Pentagonului. Dronele singura soluție pentru a oferi Kievului un avantaj în fața rușilor
sursa foto: Euronews

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a avertizat marți că supraviețuirea Ucrainei este în pericol și a încercat să convingă aliații că Statele Unite sunt angajate față de Kiev, chiar dacă Washingtonul a rămas practic fără bani pentru a continua să înarmeze forțele ucrainene, scrie Reuters.

De asemenea, dezvoltarea sistemelor fără pilot la bord, sau drone, este esențială pentru a oferi Kievului un avantaj în fața unor forțe rusești „superioare numeric”, a declarat și comandantul-șef al Ucrainei, Oleksandr Syrskyi, la sfârșitul zilei de luni.

Supraviețuirea Ucrainei este în pericol, avertizează șeful Pentagonului

Președintele republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, refuză să convoace un vot asupra unui proiect de lege care ar oferi încă 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar Casa Albă se străduiește să găsească modalități de a trimite asistență Kievului, care se luptă cu forțele rusești de mai bine de doi ani.

Austin conduce reuniunea lunară cunoscută sub numele de Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei (UDCG), care are loc la Baza aeriană Ramstein din Germania și care reunește aproximativ 50 de aliați care au sprijinit Ucraina, scrie Reuters.

„Astăzi, supraviețuirea Ucrainei este în pericol și securitatea Americii este în pericol”, a declarat Austin într-o conferință de presă după reuniune.

„Plec astăzi de aici pe deplin hotărât să mențin asistența de securitate și muniția americană. Iar aceasta este o chestiune de supraviețuire și suveranitate pentru Ucraina și este o chestiune de onoare și securitate pentru America”, a adăugat el.

Austin, care călătorește pentru prima dată în acest an de la tratamentul pentru cancer de prostată, nu a precizat cum va sprijini Washingtonul Ucraina fără fonduri suplimentare.

Oficialii spun că lipsa fondurilor disponibile are deja un impact pe teren în Ucraina, unde trupele rusești avansează, iar forțele ucrainene sunt nevoite să gestioneze resursele limitate.

„Cred că aliații noștri sunt foarte conștienți de situația noastră de finanțare, iar ucrainenii mai mult decât oricine, din cauza lipsurilor care rezultă din faptul că nu suntem în măsură să îi aprovizionăm”, a declarat un înalt oficial american din domeniul apărării, care a vorbit sub protecția anonimatului.

Apărarea antiaeriană, pricipala preocupare privind supraviețuirea Ucrainei

Vorbind mai târziu în discursul său video nocturn, Zelenski a declarat că apărarea aeriană rămâne principala preocupare a Ucrainei și a mulțumit participanților pentru eforturile lor „pentru ca această prioritate a noastră să fie îndeplinită în mod corespunzător”.

Ministrul ucrainean al Apărării Rustem Umerov, care a participat la reuniune, a declarat pe Telegram că participanții „și-au demonstrat unitatea și hotărârea de a ajuta Ucraina”. Forțele noastre au o nevoie critică de muniție. Muniția va fi livrată!”.

Săptămâna trecută, administrația Biden a anunțat că va trimite 300 de milioane de dolari în asistență militară Ucrainei, dar a adăugat că este vorba de o măsură extraordinară, după ce Pentagonul a făcut economii neașteptate în urma unor contracte militare.

Oficialii nu au exclus că ar putea găsi economii suplimentare, dar spun că această sumă nu ar fi suficientă pentru a compensa lipsa de acțiune a Congresului.  Experții spun că Austin se va confrunta cu un public sceptic în Europa.

„Devine din ce în ce mai greu pentru liderii americani să călătorească în Europa, cu mesajul că Statele Unite sunt angajate în Ucraina pe termen lung”, a declarat Rachel Rizzo, cercetător senior la Centrul pentru Europa al Atlantic Council din Washington.

„Mesajul acestui angajament financiar, militar, economic pe termen lung se bate cap în cap cu realitatea a ceea ce se întâmplă la Capitoliu”.

Dronele, singura soluție pentru a oferi Kievului un avantaj în fața rușilor

Dezvoltarea sistemelor fără pilot la bord, sau drone, este esențială pentru a oferi Kievului un avantaj în fața unor forțe rusești „superioare numeric”, a declarat comandantul-șef al Ucrainei, Oleksandr Syrskyi, la sfârșitul zilei de luni.

„Dezvoltarea utilizării sistemelor fără pilot la bord este prioritatea mea”, a declarat Syrskyi pe Telegram după ce s-a întâlnit cu adjunctul său, Vadym Sukharevskyi. „Căutăm soluții asimetrice pentru a obține un avantaj calitativ asupra unui adversar superior numeric”.

Utilizarea sporită a dronelor de către ambele părți a mutat conflictul de la câmpul de luptă la lovituri asupra infrastructurii militare, energetice și de transport ale celeilalte părți. Pe măsură ce armata ucraineană este depășită în armament și în personal pe câmpul de luptă, forțele Moscovei au crescut presiunea de-a lungul întregii linii de front și au obținut câștiguri treptate, arată Reuters.

Putin va continua operațiunea militară din Ucraina

Președintele Vladimir Putin, care duminică a primit încă șase ani la putere după ce a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia, a declarat că forțele Moscovei au un avantaj pe câmpul de luptă din Ucraina și a promis să continue operațiunea militară.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski, ca parte a reformelor sale militare, a ordonat în februarie crearea unei ramuri separate a forțelor armate ucrainene dedicate dronelor. Sukharevskyi a fost însărcinat cu dezvoltarea sistemelor fără pilot la bord și cu utilizarea acestora de către soldați.

Analiștii militari spun că dronele ar putea oferi Ucrainei un avantaj tehnologic față de Moscova, având în vedere lipsa de obuze de artilerie și alte arme mai tradiționale. Dar și industria dronelor din Rusia se dezvoltă rapid.

Întrucât dronele devin mai mici, mai letale și pot călători mai departe, Ucraina a folosit un baraj de drone pentru a ataca rafinăriile de petrol din interiorul Rusiei în ultimele luni, scoțând din funcțiune aproximativ 7% din capacitatea sa de rafinare în primul trimestru.

Atacurile cu drone aeriene și maritime ale Ucrainei asupra Flotei rusești a Mării Negre din Crimeea, dintre care unele au fost încununate de succes, au determinat, de asemenea, Ministerul rus al Apărării să promită în weekend că va proteja flota de viitoarele atacuri.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Temperatura maximă suportată de corpul uman. Hipertermia poate ucide inclusiv persoane perfect sănătoase
Temperatura maximă suportată de corpul uman. Hipertermia poate ucide inclusiv persoane perfect sănătoase
Orașul din România aflat în topul celor mai ieftine din Europa. Prețurile mici îi fac pe unii turiști străini să-l viziteze de mai multe ori pe an
Orașul din România aflat în topul celor mai ieftine din Europa. Prețurile mici îi fac...
Trump, sângerând, a fost scos de pe scenă după un incident în care s-au tras focuri de armă / Doi morţi: atacatorul şi o persoană din public. UPDATE: Împuşcăturile sunt investigate ca o tentativă de asasinat / Trump spune că a fost lovit de un glonţ care i-a străpuns partea superioară a urechii drepte
Trump, sângerând, a fost scos de pe scenă după un incident în care s-au tras...
Ingredientul ieftin pe care e bine să-l pui în cafea. Îi dă un gust deosebit și e bun pentru sănătate. Costă doar 3.75 de lei
Ingredientul ieftin pe care e bine să-l pui în cafea. Îi dă un gust deosebit...
Prima reacție a lui Betty Salam, după ce și-a părăsit soțul și s-a mutat cu noul iubit, un manelist celebru. ''Am probleme''
Prima reacție a lui Betty Salam, după ce și-a părăsit soțul și s-a mutat cu...
Cel mai sigur oraș din România. Aici e bine să te muți, are multe parcuri naturale, mari centre comerciale si este unul dintre cele mai frumoase locuri de la noi din țară
Cel mai sigur oraș din România. Aici e bine să te muți, are multe parcuri...
Sânge pe Wall Street. Marile companii listate pe cea mai mare bursă din lume au intrat în picaj liber
Sânge pe Wall Street. Marile companii listate pe cea mai mare bursă din lume au...
Nu ştiţi încă unde să vă petreceţi concediul? Iată lista celor mai frumoase plaje din Europa
Nu ştiţi încă unde să vă petreceţi concediul? Iată lista celor mai frumoase plaje din...
Lavinia Pîrva, decolteu irezistibil. Soția lui Ștefan Bănică Jr. a încins imaginația fanilor
Lavinia Pîrva, decolteu irezistibil. Soția lui Ștefan Bănică Jr. a încins imaginația fanilor
Obligație pentru proprietarii de la bloc. Vecinii trebuie să semneze. Se dă amendă repetat
Obligație pentru proprietarii de la bloc. Vecinii trebuie să semneze. Se dă amendă repetat
Mari beneficii pentru acești români. Bani în plus pentru genul ăsta de muncă
Mari beneficii pentru acești români. Bani în plus pentru genul ăsta de muncă
Împuşcăturile de la mitingul lui Trump sunt investigate ca o tentativă de asasinat
Împuşcăturile de la mitingul lui Trump sunt investigate ca o tentativă de asasinat
Undă de şoc în retail: Amazon intră pe segmentul magazinelor online cu preţuri ultra-mici şi se bate direct cu Temu şi Shein
Undă de şoc în retail: Amazon intră pe segmentul magazinelor online cu preţuri ultra-mici şi...
ANAF se pregăteşte să controleze o nouă categorie de persoane fizice. Cine sunt cei vizaţi şi ce trebuie să facă
ANAF se pregăteşte să controleze o nouă categorie de persoane fizice. Cine sunt cei vizaţi...
Mărturiile martorilor prezenți la tentativa de asasinat asupra lui Trump
Mărturiile martorilor prezenți la tentativa de asasinat asupra lui Trump
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi care este?
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi care este?
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de conducere
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de...
IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!
IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!