NEWS

Tatăl Robertei, fata ucisă de șoferul drogat, a plantat un măr în locul unde a murit fiica lui. Declarații cutremurătoare

Tatăl Robertei fata ucisă de șoferul drogat a plantat un măr în locul unde a murit fiica lui. Declarații cutremurătoare
Foto: Captură Digi24

Tatăl Robertei, fata ucisă de șoferul drogat, a plantat un măr în locul unde a murit fiica lui. Părinții tinerei lovite mortal la 2 Mai, au ajuns sâmbătă la prânz la locul accidentului. Se împlinește o săptămână de la tragedie. Momentele au fost cutremurătoare.

Tatăl a plantat acolo un copac în memoria fiicei care și-a pierdut viața la 20 de ani. Crede că poliția este complice cu șoferul vinovat.

Tatăl Robertei, fata ucisă de șoferul drogat, a plantat un măr în locul unde a murit fiica lui. ”Pomul călătorului”…

Revolta, durere și multă empatie pentru părinții și rudele tinerilor uciși – e ceea ce simt și oamenii care au venit să aprindă o lumânare pentru cei doi tinerii uciși la marginea localității 2 Mai. Mai ales că în această săptămână au apărut informații care mai mult au enervat, decât să liniștească opinia publică – tânărul drogat a fost oprit de două ori de poliție, dar a fost lăsat să plece.

Polițiștii nu au avut în dotare un drug-test și nici nu au cerut ca tânărul să fie dus la IML.

„Vreau să sădesc un pom, pe locul unde a fost omorâtă fata mea. Atât și nimic mai mult. De ce l-am plantat? Știți că pe vremuri călătorul se odihnea la umbra unui pom. Bea o gură de apă, mânca un pic și își vedea de drumul lui. Fiica mea voia să fie un călător. Avea foarte multe . drumuri de făcut. Avea foarte mult de învățat la geografie, la facultate. Nu se mai poate.

Când va fi acest pom mare sper să fie sănătos, să nu își bată cineva joc de el, mă gândesc și la asta. Sper că cineva să se simtă bine, culegând un măr din el. Aici a fost întinsă. Știu exact unde.”, a declarat tatăl Robertei.

Crede că Poliția mușamalizează acest caz

Întrebat dacă crede că Poliția mușamalizează acest caz, el a răspuns:

„De la bun început. De la bun început. Acum eu nu vorbesc din punct de vedere al drogurilor. Are cine să se ocupe de droguri. Eu vorbesc din punct de vedere al siguranței circulației. Indiferent ce aș face, că m-am urcat la volan, am băgat cheia în contact, mi-am asumat ce o să fac. Ai comis o faptă, în cazul de față cea mai oribilă faptă, ai ucis doi oameni, să facă maximum din maxim pe legea circulației.

Apoi revenim și cu drogurile. Să nu ne mai învârtim după umbra noastră, că i se putea da drumul sau nu, l-ai văzut că se bâlbâie și face ca toate alea… Tu, instinctul tău ca polițai tinerel, detașat aici. A terminat o școală de poliție? Pai ce, ne facem polițiști la apelul bocancilor? Afară! Dar până să meargă afară din poliție să facă pușcărie împreună cu Matei Vlad (tânărul de 19 ani care a comis accidentul – n.r.)”.