NEWS

Termoenergetica începe de astăzi probele pentru furnizarea căldurii în București

Termoenergetica începe de astăzi probele pentru furnizarea căldurii în București

Compania Municipală Termoenergetica (CMTEB) S.A. anunţă că luni, 20 septembrie 2021, începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, concomitent cu efectuarea probelor de presiune la instalațiile interioare.


Încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică se va face treptat în
toate sectoarele Municipiului București, data exactă pentru fiecare zonă urmând a fi afișată
la scara fiecărui bloc. Acţiunile sunt necesare pentru pregătirea reţelei de termoficare în noul sezon de încălzire 2021-2022.

Asociaţiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor.
Termoenergetica a mai anunțat că debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire.

Se anunță o iarnă rece în Capitală

Claudiu Crețu, directorul general al Termoenergetica, a declarat la Digi24 că locuitorii Capitalei se vor confrunta cu probleme și anul acesta, având în vedere că rețeaua de termoficare e veche și sunt sute de kilometri de conducte care trebuie înlocuiți.

Conform spuselor acestuia, cea mai vulnerabilă zonă din Capitală în această iarnă este cea de nord-est, care include cartierele Colentina și Fundeni.

Iernile reci, o tradiție în București

 Zeci de mii de oameni din București au rămas și în iarna lui 2020 fără apă caldă și căldură. În plină iarnă și pandemie, mii de imobile din Capitală, majoritatea blocuri, au avut doar apă rece și calorifere înghețate.

 Se pare că principala problemă ar fi lipsa de finanțare din ultimii 30 de ani. Dar și faptul că „Primăria, în ultimii 10 ani, nu și-a achitat obligațiile. A decapitalizat RADED care nu a avut bani de reparații”, spunea iarna trecută Claudiu Crețu.

În același timp, în urmă cu doar o lună, primarul general al Capitalei promitea îmbunătățiri la sistemul de termoficare. Acesta susțintea în luna august că iarna aceasta „va fi mai bine”, însă schimbările se vor simți cu adevărat abia peste 2-3 ani, după ce vor fi făcute lucrări mai mari la rețeaua principală de conducte.