Te întrebi dacă locuiești într-unul dintre cele mai periculoase orașe din România? Ei bine, este foarte posibil. Un studiu care a luat în calcul mai mulți factori importanți, realizat pe un eșantion de cel puțin 100.000 de români respondenți, s-a stabilit un top 10 cele mai periculoase orașe din România. Violența și criminalitatea de pe străzi sunt printre principalele amenințări la adresa bunăstării cetățenilor.
Numele orașelor care au apărut în răspunsurile celor intervievați au fost Alexandria, pe primul lor, Târgoviște, Bacău sau Sate Mare.
Alexandria este municipiul de reședință al județului Teleorman, Muntenia, România. Orașul este așezat în sudul Câmpiei Române pe partea dreaptă a râului Vedea, în zona de contact a Câmpiei Boian cu Câmpia Găvanu-Burdea, la 41 de metri altitudine și are o suprafață de 9,56 km². Municipiul se află la 88 km distanță de București.
Ideea întemeierii orașului Alexandria își are originea în hotărârea unor grupuri de locuitori din Zimnicea și Mavrodin de a înființa un oraș liber de orice ingerință străină. Întemeiat în 1834, după planurile urbanistice elaborate de inginerul austriac Moritz von Ott, orașul și-a luat numele domnitorului de atunci al Țării Românești, Alexandru Dimitrie Ghica, ale cărui oseminte se găsesc depuse astăzi într-un monumental sarcofag din incinta Catedralei Episcopale “Sfântul Alexandru” din municipiu.
VĂ RECOMANDĂM ȘI: România e al doilea producător de biciclete din Uniunea Europeană. Câte milioane de biciclete au fost fabricate în țară
10. Reșița
9. Galați
8. Piatra Neamț
7. Orașul Vaslui
6. Târgoviște
5. Călărași
4. Bacău
3. Satu Mare
2. Suceava
1. Alexandria
AFLĂ MAI MULTE DESPRE: Reforma bugetară: numărul secretarilor de stat va fi redus cu un sfert până la începutul lui 2024
– costul general al vieţii
– accesul la instituţiile de sănătate publică
– calitatea mediului înconjurător
– curăţenia
– zgomotul
– spaţiile verzi
– transportul în comun
– accesul în instituţiile de tip educaţional.