Traian Băsescu a recunoscut. De ce nu s-a mutat încă din casa RAPPS

spot_img

Traian Băsescu a explicat, marţi, la România TV, adevăratul motiv pentru care nu s-a mutat încă din casa criticându-i pe cei care i-au reproşat că nu s-a mutat din vila RAPPS. Fostul preşedinte spune că apartamentul pe care a reuşit să-l cumpere este în curs de amenajare şi a lansat o provocare pentru cei care îl contestă.

Traian Băsescu a recunoscut. De ce nu s-a mutat încă din casa RAPPS: Mă deranjează abordarea unor lichele

Traian Băsescu a explicat la România TV, de ce nu a reuşit să se mute din vila RAPPS în termenul de 60 de zile.

„Nu e nicio bizarerie. E o lege care e pusă în aplicare, că e pusă retroactiv vor decide alţii. Că e vorba de drepturi dobândite şi luate iar vor decide alţii. Pe mine m-a intrigat replica unui lingău la Orban (Ionel Dancă, prezent în studioul România TV, n.red) care spune că ia uite că în 60 de zile nu a reuşit să îşi găsească bucătărie.

Eu îi spun nătărăului că înainte să stabileşti o bucătărie trebuie să găseşti un apartament. Dacă el o obişnuit să cumpere apartamente ca pe ciorapi, eu personal am văzut vreo 50 şi ceva de case ca să mă hotărescla una.

Cine crede că în 60 de zile de muţi e cel puţin naiv sau n-a trăit experienţa asta”, a declarat Traian Băsescu, în interviul acordat jurnalistei Lili Ruse, la România TV.

A semnat contractul pentru noul apartament

Fostul preşedinte a afirmat că recent a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru noul său apartament şi se confruntă cu alte probleme de natură birocratică.

„După ce am dobândit apartamentul plătind prima rată şi semnând actele de vânzare-cumpărare, am demarat celelalte procese. Ai nevoie de un contract de energie electrică, de gaze, de apă. Am comandat o bucătărie care să fie amplasată în acest spaţiu pe care l-am cumpărat.

Nu-mi problema să rămân în această casă şi pe care în urma discuţiilor şi a dezbaterilor publice chiar nu îmi mai doresc să locuiesc vreodată aici. Nici nu pot să plec în 60 de zile. O să plec când casa pe care am contractat-o este în măsură să primească locatari. Acum e un apartament cu pereţii goi, cu nimic în ei”, a mai spus Băsescu.

Vești proaste pentru fostul președinte al României

Acesta spune că bucătăria de la noul apartament va fi gata de abia în august.

„Vestea proastă a venit de la cei care îmi furnizează bucătăria şi mi-au spus că abia în a doua parte a lunii august. Am o bibliotecă comandată să mut cărţile ca primă urgenţă. Statul face ce vrea, poate hotărî să stau şi în stradă.

Să fim serioşi! În momentul de faţă, ura şi prostia, laşitatea şi mizeria! N-au fost în stare să se bagă cu mine cât am fost în funcţie. După ce n-am mai avut putere, se arată foarte vajnici. Nişte pigmei! Rămân nişte pigmei cei care m-au adus în situaţia asta.

Mă deranjează abordarea unor lichele care toată ziua au lins pe unde au putut, inclusiv la mine”, a mai menţionat europarlamentarul Traian Băsescu.

Băsescu a colaborat cu Securitatea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Instanţa supremă a respins, ca nefondat, recursul formulat de fostul preşedinte, fiind menţinută decizia din 20 septembrie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – instanţa de fond, prin care a fost admisă acţiunea CNSAS şi a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii.

După decizia ÎCCJ privind colaborarea sa cu fosta Securitate, Traian Băsescu a confirmat că se va muta din vila din Gogol cel mai probabil într-un apartament cu trei camere din cauza facturilor mari. De asemenea, fostul preşedinte îşi dorea ca locuinţa să aibă obligatoriu în apropiere o piaţă.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.