PAPARAZZI

EXCLUSIV. Primele imagini cu Traian Băsescu la blocul unde urmează să se mute. A vizitat un apartament de 200.000 de euro. FOTO & VIDEO

EXCLUSIV. Primele imagini cu Traian Băsescu la blocul unde urmează să se mute. A vizitat un apartament de 200.000 de euro. FOTO  VIDEO

MediaFlux are primele imagini cu Traian Băsescu la blocul unde urmează să se mute. Paparazzi l-au fotografiat pe fostul președinte, care trebuie să părăsească în curând vila RAPPS în care a locuit în ultimii ani, la vizionarea unui apartament în valoare de aproximativ 200.000 de euro, dintr-un ansamblu rezidențial din Pipera. 

Traian Băsescu a ales să se ocupe singur de căutarea unei case unde să locuiască în momentul în care va părăsi vila de protocol din strada Gogol nr. 2, sector 1.

Într-o declarație oferită unui post de televiziune, Băsescu a afirmat că se va muta, cel mai probabil într-un apartament, dar comentariile tendențioase nu au întârziat să apară, invocându-se ”averea uriașă” a fostului președinte și faptul că va alege, probabil, o vilă în Primăverii.

Primele imagini cu Traian Băsescu la blocul unde urmează să se mute. Se ocupă singur de alegerea casei

Dar, după toate aparențele, Băsescu a spus ”apartament” și chiar apartament a căutat.

Paparazzi MediaFlux l-au suprins pe fostul șef al statului luni dimineață, în jurul orei 11, exact în momentul în care a mers în zona Pipera pentru a studia un apartament dintr-un ansamblu rezidențial nou. Băsescu a fost la vizionare însoțit doar de șofer, cel care a condus Dusterul fostului șef de stat într-un cartier nou de la marginea Bucureștiului.

Totuși, fostul președinte a vorbit o vreme la telefon, probabil descriindu-i soției sale cum arată zona și asigurând-o că ansamblul imobiliar are o grădină aranjată.

Îmbracat sport, cu o șapcă pe cap, Traian Băsescu s-a întâlnit mai întâi cu un reprezentat al dezvoltatorului imobilar, chiar în fața blocului, apoi au mers împreună la un birou de vânzări din cadrul ansamblului. În scurt timp, și-au făcut apariția și doi agenți imobiliari care, după o scurtă discuție, l-au condus pe Traian Băsescu să vadă apartamentul.

Apartament sub 200.000 de euro. Vizită de 10 minute 

Fostul președinte a fost condus direct în corpul din partea stângă a ansamblului de locuințe, semn că în discuțiile preliminare părțile au convenit asupra unui anumit tip de apartament.

Vizita nu a durat mai mult de zece minute, timp suficient pentru Traian Băsescu să se lămurească dacă respectiva casă e ceea ce caută. S-a orientat, cel mai probabil, către un apartament spațios tip duplex, cu trei camere, cu terasă sau grădină. Prețul unui astfel de apartament este sub 200.000 de euro, chiar și sub această sumă, în funcție de dotări și finisaje.

La ieșire, Băsescu s-a intersectat cu unii dintre – probabil – viitorii vecini, care l-au recunoscut și l-au salutat.

Fostul președinte a refuzat să comenteze sentința

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, la finalul lunii martie, că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

Decizia este definitivă și atrage după sine pierderea drepturilor de care se bucura un fost președinte. Respectiv folosinţă gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu și pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază.

Fostul președinte a refuzat să comenteze sentința, dar a precizat că va merge la CEDO. Fostul președinte spune că a luat act de decizie, dar nu o va comenta public. „Voi face demersurile legale la CEDO”, a mai precizat Traian Băsescu.