NEWS

Un cioban a câștigat daune morale de la Ministerul Mediului, după ce a fost atacat de un urs

Un cioban a câștigat daune morale de la Ministerul Mediului după ce a fost atacat de un urs
31 mai 2023 | 21:05

Un cioban a câștigat daune morale de la Ministerul Mediului, după ce, în toamna anului 2021, a fost atacat de un urs. Acesta a rămas cu sechele și, spune el, ar fi putut chiar să fie ucis.

Miercuri, 31 mai, Tribunalul Prahova a respins, ca nefondate, apelurile declarate de către acesta şi de Ministerul Mediului împotriva deciziei pronunţată în septembrie 2022 de Judecătoria Câmpina, scrie Agerpres.

Un cioban a câștigat daune morale de la Ministerul Mediului în valoare de 100.000 de lei

Atunci, instanţa de fond a admis în parte cererea formulată de reclamant, respectiv de către ciobanul atacat de urs, şi a obligat Ministerul Mediului la plata către acesta a sumei de 100.000 de lei cu titlu de daune morale şi 1.000 de lei cu titlu de daune materiale.

Judecătoria Câmpina a decis și că ministerul trebuie să îi plătească ciobanului 5.100 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Decizia de miercuri a Tribunalului Prahova nu este definitivă

Ciobanul, în vârstă de 60 de ani, a fost atacat de un urs aflat în căutare de hrană, pe25 septembrie 2021.

Bărbatul a fost muşcat de faţă şi a suferit multiple traumatisme grave, plăgi şi fracturi ale craniului. În fața instanței, el a declarat că, dacă ursul nu l-ar fi abandonat, probabil consecinţele ar fi fost mult mai grave sau chiar fatale, potrivit Adevărul.

Bărbatul a fost operat de mai multe ori și a declarat că, în urma atacului, a rămas cu probleme de vedere și memorie.