NEWS

Un pasager și amicul său au reușit să ajungă la scara avionului, fără să treacă prin filtrele de securitate. S-a întâmplat la Suceava

Un pasager și amicul său au reușit să ajungă la scara avionului fără să treacă prin filtrele de securitate. S-a întâmplat la Suceava
23 aug. 2021 | 17:03

Un incident grav de securitate a avut loc la Suceava, unde două persoane au ajuns la scara unui avion, fără să treacă prin filtrele de securitate. Angajații aeroportului și-au dat seama de acest fapt, abia atunci când oamenii și-au luat rămas bun și s-au îmbrățișat.

Autoritatea Aeronautică Civilă a deschis o anchetă

Autoritatea Aeronautică Civilă a deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a produs incidentul. Potrivit angajaților aeroportului, doi bărbați au ajuns duminică seara la scara unui avion Tarom, care avea destinația București, fără să treacă de filtrele de securitate. Angajații și-au dat seama că ceva este în neregulă atunci când cei doi bărbați și-au luat ”la revedere”, iar unul dintre ei a urcat în aeronavă cu bilet de călătorie spre București, iar celălalt s-a întors pe aeroport.

Potrivit informațiilor obținute de Observator, totul s-a întâmplat în aproximativ un minut, timp în care ceilalți pasageri, care au trecut prin filtrele de securitate, erau conduși la aeronavă. În acel moment, un pasager care a ajuns mai târziu n-a mai găsit pe nimeni la check in și nici în zona de control amănunțit, al SRI, motiv pentru care a mers însoțit de prietenul lui până la scara avionului. Abia când cei doi bărbați s-au îmbrățișat de la revedere, angajații aeroportului și-au dat seama ce s-a întâmplat.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a anunțat că a trimis la Suceava o echipă de control pentru a verifica cele întâmplate. Astfel, persoanele implicate vor fi audiate și vor fi vizionate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din aeroport pentru a se constata dacă a fost omisă vreuna sau mai multe dintre măsurile de control de securitate pentru pasagerii zborului intern Suceava-București.

 

Image by ALEM FREDY TAZIFOR from Pixabay