SHOWBIZ

Vedete din România care și-au schimbat religia

Vedete din România care și-au schimbat religia

Discutăm astăzi despre o serie de vedete din România care și-au schimbat religia și au și povestit deschis despre această alegere care a venit, la un moment dat, în viața lor. Mihaela Rădulescu, Ilie Năstase sau Mihai Bendeac sunt doar câteva exemple, însă lista este substanțial mai lungă.

Despre cine este vorba?

Mihai Bendeac, de exemplu, a declarat că dragostea pentru Dumnezeu nu trebuie manifestată în mod obligatoriu printr-o religie. La un moment dat în viața lui a decis să renunțe la religia în care a fost botezat și să treacă în categoria celor care cred în scientologie. Actorul povestea atunci că este împăcat cu decizia luată și că i s-au îndeplinit toate visele.

Mihaela Rădulescu, pe de altă parte, a trecut la iudaism după căsătoria cu fostul soț, Elan Schwartzenberg. Vedeta, care trăiește de ani buni la Mocano, a făcut și un botez de convertire, în care i s-a oferit numele Judith.

Când s-a căsătorit cu Irinel Columbeanu, Monica Gabor a trecut de la religia catolică, la cea ortodoxă. Spunea atunci fosta Scorpie de la Izvorani că aceasta a fost o dovadă de iubire pentru bărbatul pe care l-a ales de soț.

Ilie Năstase, pe de altă parte, a fost convins de cea de-a patra soție, Brigitte Sfăt, să renunțe la religia ortodoxă și să treacă la Baptism. La căsătorie, cei doi nu au avut o ceremonie religioasă chiar din acest motiv.

Bodo de la „Proconsul” a luat decizia să se alăture cultului penticostal împreună cu Loredana, soția lui, devenind împreună creștini practicanți. Ei au declarat că și-au regăsit liniștea și pacea.

Din categoria vedetelor care au alte religii decât cea majoritară în România, religia ortodoxă, este și Antonia care este adepta mormonilor, sau Zoltan Andras, solistul formaţiei „Sarmalele reci”, care este adeptul antroposofiei.

Această religie se bazează pe înţelegerea devenirii omenirii din toate timpurile, până azi şi în viitor, printr-o abordare inedită.

 

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele