LIFESTYLE

Viața în Camerun. Ce trebuie să știți înainte de a merge acolo

Viața în Camerun. Ce trebuie să știți înainte de a merge acolo
www.life.ro

Viața în Camerun vine la pachet cu multe avantaje, dar și cu unele dezavantaje, așa cum se întâmplă peste tot. De asemenea, există anumite lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a merge acolo. 

Republica Camerun este o republică unitară din Africa Centrală. Se mărginește cu Nigeria, Ciad, Republica Centrafricană, Republica Congo, Gabon, Guineea Ecuatorială și Golful Guineei.

Viața în Camerun

Viața în Camerun este mult mai bună decât în alte națiuni mai sărace de pe continentul Africii. Economia este susținută foarte mult de rezervele de petrol. Practică, ajută foarte mult să fie o țară cât de cât bogată, menținându-și un echilibru considerabil. Este un stat cu un sigur partid, guvernat de președintele său, potrivit Life.

Cu toate acestea, în jur de 40% dintre oamenii care trăiesc aici nu o duc prea roz, dând piept cu sărăcia. Mai mult întâlnim astfel de oameni în comunități rurale. În altă ordine de idei, malnutriția este răspândită, fiind responsabilă pentru 38% din toate decesele în rândul copiilor sub 5 ani.

Traiul în Camerun poate varia foarte mult în funcție de statutul pe care îl are o persoană, de locul unde locuiești și de părinți. Majoritatea copiilor merg la școli publice, pe când alții își permit să învețe la școli private. Nu foarte mulți copii își permit „luxul” de a viziona desene, filme sau să se joace jocuri video.

În general, își ocupă timpul cu frații lor sau cu prietenii. Deși sunt copii, au multe responsabilități. Printre ele menționăm următoarele: să facă comisioane la piață pentru copiii lor, să aibă grijă de frații lor și să îi supravegheze, să ajute în gospodărie etc.

Unii copii chiar lucrează la magazinul părinților după școală sau ies în stradă să vândă alune sau alte produse alimentare. Capitala este Yaounde, situată în partea central-sudică a țării. Chiar de copiii au diverse responsabilități în funcție de caz, iată că nu se plâng și își ajută cu drag părinții, responsabilizându-i pentru maturitate.

Lucrătorii străini au nevoie de un permis de muncă înainte de a obține un loc de muncă salariat. Acesta poate fi obținut de la Délégation Générale de la Sureté Nationale (DGSN). Sediul se află în capitala Yaoundé, dar toate regiunile ar trebui să aibă filiale.

De asemenea, lucrătorii sunt așteptați să obțină un „certificat de echivalență” de la Ministerul Învățământului Superior pentru toate calificările. Nu trebuie să vă faceți griji însă. Nu reprezintă un impediment acesta dacă vreți să lucrați, întrucât cererile pot dura chiar și câțiva ani.

Vizitatorii au voie să folosească permise de conducere din propriile țări timp de 3 luni. După, trebuie să obțină un permis de conducere camerunez de la Ministerul Transporturilor. Toate vehiculele trebuie să fie cu volan pe stânga.

Sistemul public de sănătate duce lipsă de medici, fiind foarte puțini, dar se bazează pe asistente și pe moașe. Nu prea există facilități moderne în spitalele publice.

 

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele
Parteneri
Horoscop 27 mai - 2 iunie 2024, cu Mihai Voropchievici: Fecioarele se luptă cu banii, Balanţele renasc şi cer libertate
Horoscop 27 mai - 2 iunie 2024, cu Mihai Voropchievici: Fecioarele se luptă cu banii,...
Orașul care arată superb în poze, dar unii spun că ar fi ”cel mai deprimant loc”. Ce se întâmplă, de fapt, acolo
Orașul care arată superb în poze, dar unii spun că ar fi ”cel mai deprimant...
Ţinteau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbravă, mâna dreaptă a fostului şef operativ al SRI, Florian Coldea: „E sfârşit de epocă. (...) După ce se termină alegerile şi se reface structura, osatura statului, trebuie să o luăm fix de la zero
Ţinteau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbravă, mâna dreaptă a fostului şef operativ al...
Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai bine în locuri întunecoase
Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai...
CUTREMUR în showbiz! Cristina Cioran e însărcinată din nou cu Alex Dobrescu, deși are ordin de restricție împotriva lui: „Am sărbătorit toată ziua”
CUTREMUR în showbiz! Cristina Cioran e însărcinată din nou cu Alex Dobrescu, deși are ordin...
Monumentul imens de pe drumul către mare. Se vede de pe Autostrada Soarelui, e unul dintre cele mai mari din România, dar a ajuns în paragină
Monumentul imens de pe drumul către mare. Se vede de pe Autostrada Soarelui, e unul...
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează activitatea. Ce se va întâmpla cu toate creditele clienţilor
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează...
Contra curentului: familia de timişoreni care după ce şi-a vândut compania către un fond de investiţii străin a decis să revină la cârma afacerii cu o istorie de 30 de ani şi să o răscumpere
Contra curentului: familia de timişoreni care după ce şi-a vândut compania către un fond de...
Gabriela Firea, în ipostaze ȘOC! 100% nu o recunoști când dansează provocator
Gabriela Firea, în ipostaze ȘOC! 100% nu o recunoști când dansează provocator
S-a dus cel mai generos actor. ZI DE DOLIU în România:
S-a dus cel mai generos actor. ZI DE DOLIU în România: "Era penultimul mohican din...
Prințul Harry și Meghan Markle. Blestemul lăsat în urma lor
Prințul Harry și Meghan Markle. Blestemul lăsat în urma lor
Român arestat preventiv pentru trădare. Bănuit că vindea secrete militare Rusiei
Român arestat preventiv pentru trădare. Bănuit că vindea secrete militare Rusiei
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de angajaţi sunt concediaţi
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de...
Povestea unei braşovence care a reuşit să construiască de la zero trei afaceri cu rulaje de aproape 100 de miloane de euro
Povestea unei braşovence care a reuşit să construiască de la zero trei afaceri cu rulaje...
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Decizia momentului pentru toți românii care fac cumpărături de la Kaufland, Lidl, Penny, Profi sau Mega Image
Decizia momentului pentru toți românii care fac cumpărături de la Kaufland, Lidl, Penny, Profi sau...
TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO
TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO