WORLD

Vladimir Putin, avertisment nuclear final la adresa Occidentului! Liderul de la Kremlin a decis să schimbe doctrina nucleară oficială a Rusiei

Vladimir Putin avertisment nuclear final la adresa Occidentului Liderul de la Kremlin a decis să schimbe doctrina nucleară oficială a Rusiei
sursa foto: Revista 22

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul că Rusia ar putea folosi arme nucleare dacă ar fi lovită cu rachete convenționale și că Moscova ar considera orice atac asupra sa susținut de o putere nucleară drept un atac comun, arată Reuters.

Vladimir Putin, avertisment nuclear final la adresa Occidentului! Liderul de la Kremlin a decis: „Să fie considerată ca fiind atacul lor comun asupra Federației Ruse”

Decizia de a schimba doctrina nucleară oficială a Rusiei este răspunsul Kremlinului la deliberările din Statele Unite și Marea Britanie privind acordarea sau nu Ucrainei a permisiunii de a trage cu rachete convenționale occidentale în Rusia.

Putin, în deschiderea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că schimbările au fost un răspuns la un peisaj global în schimbare rapidă, care a generat noi amenințări și riscuri pentru Rusia. Șeful de la Kremlin, în vârstă de 71 de ani, principalul factor de decizie în ceea ce privește vastul arsenal nuclear al Rusiei, a declarat că dorește să sublinieze o schimbare-cheie în special, scrie Reuters.

„Se propune ca agresiunea împotriva Rusiei de către orice stat non-nuclear, dar cu participarea sau sprijinul unui stat nuclear, să fie considerată ca fiind atacul lor comun asupra Federației Ruse”, a declarat Putin.

„Condițiile pentru trecerea Rusiei la utilizarea armelor nucleare sunt, de asemenea, clar stabilite”, a spus Putin, adăugând că Moscova ar lua în considerare o astfel de mișcare dacă ar detecta începutul unei lansări masive de rachete, avioane sau drone împotriva sa.

Putin vrea să cucerească o parte din Europa
Sursă foto: Facebook

Rusia poate utiliza arme nucleare chiar dacă este atacată cu arme convenționale

Rusia și-a rezervat dreptul de a utiliza, de asemenea, arme nucleare dacă ea sau aliatul Belarus ar face obiectul unei agresiuni, inclusiv cu arme convenționale, a spus Putin.

Putin a declarat că clarificările au fost atent calibrate și proporționale cu amenințările militare moderne cu care se confruntă Rusia – confirmând că doctrina nucleară se schimbă.

Actuala doctrină nucleară publicată a Rusiei, stabilită de Vladimir Putin într-un decret din 2020, spune că Rusia poate utiliza arme nucleare în cazul unui atac nuclear din partea unui inamic sau al unui atac convențional care amenință existența statului.

Inovațiile prezentate de Putin includ o extindere a amenințărilor în cazul cărora Rusia ar lua în considerare un atac nuclear, includerea aliatului Belarus sub umbrela nucleară și ideea că o putere nucleară rivală care susține un atac convențional asupra Rusiei ar fi, de asemenea, considerată a o ataca.

În 2022, Statele Unite au fost atât de îngrijorate de posibila utilizare a armelor nucleare tactice de către Rusia, încât l-au avertizat pe Putin cu privire la consecințele utilizării unor astfel de arme, potrivit directorului Agenției Centrale de Informații, Bill Burns.

Confruntarea finală

Războiul din Ucraina, care durează de 2 ani și jumătate, a declanșat cea mai gravă confruntare dintre Rusia și Occident de la Criza rachetelor cubaneze din 1962 – considerată a fi cea mai apropiată apropiere a celor două superputeri din Războiul Rece de un război nuclear intenționat.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenskiy îndeamnă de luni de zile aliații Kievului să permită Ucrainei să lanseze rachete occidentale, inclusiv ATACMS americane cu rază lungă de acțiune și Storm Shadows britanice, adânc în Rusia pentru a limita capacitatea Moscovei de a lansa atacuri.

Având în vedere că Ucraina pierde orașe-cheie în fața forțelor ruse care avansează treptat în estul țării, războiul intră în ceea ce oficialii ruși spun că este cea mai periculoasă fază de până acum.
Zelenskiy a îndemnat Occidentul să treacă și să ignore așa-numitele „linii roșii” ale Rusiei, iar unii aliați occidentali au îndemnat Statele Unite să facă exact acest lucru, deși Rusia lui Putin, care controlează puțin sub o cincime din teritoriul ucrainean, a avertizat că Occidentul și Ucraina riscă un război global.

„Rusia nu mai are niciun instrument de intimidare a lumii în afară de șantajul nuclear”, a declarat Andriy Yermak, șeful de cabinet al lui Zelenskiy, ca răspuns la remarcile lui Putin. „Aceste instrumente nu vor funcționa”.

Palatul de iarnă al lui Putin, distrus de un misterios incendiu
sursa foto: RomaniaTV

Putin prezintă Occidentul drept un agresor decadent

Putin, care prezintă Occidentul drept un agresor decadent, și președintele american Joe Biden, care prezintă Rusia drept o autocrație coruptă, iar pe Putin drept un criminal, au avertizat că o confruntare directă Rusia-NATO ar putea escalada până la cel de-al Treilea Război Mondial. Candidatul republican la președinție Donald Trump a avertizat, de asemenea, cu privire la riscul unui război nuclear.

Rusia este cea mai mare putere nucleară din lume. Împreună, Rusia și SUA controlează 88% din focoasele nucleare din lume.

În remarcile sale adresate Consiliului de Securitate al Rusiei, un fel de politburo modern al celor mai puternici oficiali ai lui Putin, inclusiv al șoimilor influenți, Putin a declarat că în ultimul an s-a lucrat la amendamente privind schimbarea doctrinei.

„Triada nucleară rămâne cea mai importantă garanție pentru asigurarea securității statului și a cetățenilor noștri, un instrument pentru menținerea parității strategice și a echilibrului de putere în lume”, a declarat Putin.

Rusia, a spus el, ar lua în considerare utilizarea armelor nucleare „la primirea de informații fiabile cu privire la lansarea masivă de vehicule de atac aerospațiale și trecerea acestora peste frontiera noastră de stat, adică avioane strategice sau tactice, rachete de croazieră, drone, avioane hipersonice și alte aeronave”.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Magnata vinovată de cea mai mare fraudă bancară din lume a pierdut apelul la condamnarea la moarte. Are o singură șansă să scape
Magnata vinovată de cea mai mare fraudă bancară din lume a pierdut apelul la condamnarea...
Orașul din România în care se vor crea zeci de locuri de muncă. Investiție de 15 milioane de euro într-o nouă fabrică
Orașul din România în care se vor crea zeci de locuri de muncă. Investiție de...
Un fost ambasador SUA respinge legătura dintre Trump şi Georgescu: America e cu NATO şi cu România
Un fost ambasador SUA respinge legătura dintre Trump şi Georgescu: America e cu NATO şi...
Obiceiul care poate declanșa boala ce l-a răpus pe Helmut Duckadam. Medicul Vlad Ciurea spune că deși pare banal, efectele pot fi devastatoare
Obiceiul care poate declanșa boala ce l-a răpus pe Helmut Duckadam. Medicul Vlad Ciurea spune...
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu  Helmut Duckadam în viaţă. Cum arăta fostul mare portar al Stelei
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu Helmut Duckadam în viaţă. Cum arăta fostul...
Cele trei zodii care au noroc la bani de pe 6 decembrie. Schimbări benefice, oportunități uriașe și împăcări pentru ele
Cele trei zodii care au noroc la bani de pe 6 decembrie. Schimbări benefice, oportunități...
Ce nu ştie nimeni despre şefa POT: Are două masterate în finanţe şi real-estate în Europa şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro pe pieţele din Australia, Ungaria sau Germania
Ce nu ştie nimeni despre şefa POT: Are două masterate în finanţe şi real-estate în...
Cine este femeia care a construit de la zero compania al cărei scop este să rezolve în ţara noastră cea mai mare problemă a omenirii
Cine este femeia care a construit de la zero compania al cărei scop este să...
Care ar fi fost cauza morții lui Helmut Duckadam. Noi detalii despre decesul marelui sportiv
Care ar fi fost cauza morții lui Helmut Duckadam. Noi detalii despre decesul marelui sportiv
Fost ambasador al SUA în România îl desființează pe Călin Georgescu. Americanii i-au dat lovitura finală
Fost ambasador al SUA în România îl desființează pe Călin Georgescu. Americanii i-au dat lovitura finală
Întâlnire cu impact devastator asupra României. Milioane de oameni, afectați
Întâlnire cu impact devastator asupra României. Milioane de oameni, afectați
Şeful NATO îl avertizează pe Trump cu privire la „ameninţarea teribilă” la adresa SUA dacă Ucraina este împinsă spre un acord favorabil Rusiei
Şeful NATO îl avertizează pe Trump cu privire la „ameninţarea teribilă” la adresa SUA dacă...
Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu,...
"România va fi parte a Rusiei". Amenințarea care provoacă fiori la București
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau...
Ningeee! Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion, ce spun ANM şi Accuweather
Ningeee! Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion, ce spun ANM şi Accuweather
Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi
Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi