NEWS

Vremea se răcește în mai multe zone ale țării. Prognoza meteo pentru următoarele zile. Cod galben de vânt | UPDATE

Vremea se răcește în mai multe zone ale țării. Prognoza meteo pentru următoarele zile. Cod galben de vânt | UPDATE
Sursa foto: Digi 24

Zile capricioase de primăvară. Vremea se răcește în regiunile extracarpatice şi în depresiunile intramontane, iar în rest valorile de temperaturã vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Vântul va sufla moderat în mai multe zone din țară.

UPDATE: Cod galben și portocaliu de vânt

ANM a emis un cod galben de vânt pentru intervalul 16 mai, ora 10 – 17 mai, ora 23. Astfel, sunt anunțate intensificări ale vântului în sudul Banatului și al Transilvaniei, precum și în  zona Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h, și temporar de peste 70…80 km/h.

Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în sudul, vestul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h. În Banat și sudul Crișanei în noaptea de joi spre vineri (16/17 mai) vor fi averse în general moderate cantitativ (15…20 l/mp) și descărcări electrice.

De asemenea, ANM a emis și un cod portocaliu de vânt pentru intervalul 16 mai, ora 21 – 17 mai, ora 12. Vor fi intensificări susținute ale vântului în județul Caraș-Severin.

Vântul va avea intensificări susținute în județul Caraș Severin unde vor fi viteze de 80…85 km/h și temporar peste 90 km/h.

Vremea se răcește în mai multe zone

Joi, vremea va fi rãcoroasã în regiunile extracarpatice şi în depresiunile intramontane, iar în rest valorile de temperaturã vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri îndeosebi în sud-vest, sud şi est precum şi la munte unde izolat vor fi ploi slabe.

Începând din orele serii, nebulozitatea se va accentua şi vor fi averse în general moderate cantitativ şi izolat descãrcãri electrice în Banat, Crişana, Oltenia şi pe arii restrânse în Transilvania şi Muntenia, iar în celelalte regiuni cerul va fi variabil. La munte la altitudini mari trecãtor vor fi precipitaţii mixte, conform RomâniaTV.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi în zona montanã înaltã unde rafalele vor depãşi 70…90 km/h şi pe alocuri, cu viteze mai mici, în sud, centru şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade, mai coborâte în depresiuni.

Prognoza meteo pentru București

Vremea va fi rãcoroasă și în Capitală. Cerul va fi temporar noros, iar spre finalul intervalului va creşte probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat (viteze de 35…40 km/h). Temperatura maximã va fi de 19…21 de grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 9 grade.

Vreme instabilă, vineri, 17 mai 2024

Vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi mai ales dupã-amiaza şi noaptea pe arii relativ extinse vor fi averse însoţite de descãrcãri electrice în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania şi pe arii restrânse în rest. Pe alocuri ploile vor avea caracter torenţial şi se vor înregistra cantitãţi însemnate de apã de 15…20 l/mp. Izolat vor fi condiţii de grindinã.

Vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a ţãrii, dar cu viteze mai mari în sudul Banatului, precum şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 25 de grade, iar cele minime între 4 şi 15 grade.

Prognoza meteo 17 mai 2024, vineri, în București

Vremea se va menţine rãcoroasã. Cerul va fi temporar noros, iar îndeosebi dimineaţa vor fi condiţii sã plouã slab. Vântul va sufla în general moderat (viteze de 35…40 km/h).

Temperatura maximã va fi de 20…22 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele
Parteneri
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe internet
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe...
Aceasta este cea mai veche gară din lume. Are peste 200 de ani și sute de mii de turiști o vizitează
Aceasta este cea mai veche gară din lume. Are peste 200 de ani și sute...
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să demisioneze şi de la Casa Albă. Kamala Harris se comportă deja ca succesoare. Trump nu va câştiga
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să...
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie...
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut trece peste asta. ''E păcat!''
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut...
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar au descoperit că nu unde să doarmă
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt...
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Ținuta sclipitoare cu care Gina Pistol s-a afișat pe platourile de filmare de la MasterChef. ”Pur și simplu strălucești”
Ținuta sclipitoare cu care Gina Pistol s-a afișat pe platourile de filmare de la MasterChef....