WORLD

Vulcanul de pe insula La Palma erupe fără oprire de trei zile

Vulcanul de pe insula La Palma erupe fără oprire de trei zile
22 sept. 2021 | 19:34

Vulcanul de pe insula La Palma erupe fără oprire de trei zile, mii de oameni fiind evacuați din calea larvei și a norilor de fum.

Vulcanul a aruncat deja zeci de tone de lava la suprafaţă. Peste două sute de case au dispărut, iar numărul evacuaţilor a ajuns la şase mii. Un bilanţ provizoriu arată pagube de 400 de milioane de euro.

Râul de lavă care a apărut după erupția vulcanului din La Palma continuă să avanseze cu 300 de metri pe oră către ocean și distruge tot ce îi stă în cale.

Contactul lavei fierbinţi cu apa oceanului ar putea aduce alte pericole: degajări de gaze toxice sau chiar explozii. În jurul vulcanului a fost stabilit un perimetru de securitate cu o rază de doi kilometri, în care nimeni nu poate pătrunde.

„Întreaga Spanie este alături de La Palma. Nimeni nu va avea de suferit financiar în urma acestei tragedii, „toate resursele statului” urmând să fie puse la dispoziția locuitorilor din La Palma”, a declarat premierul spaniol Pedro Sánchez.

 

 

 

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele