NEWS

A fost Ana Oroș ucisă de câini de luptă? Specialiștii analizează ipoteza

A fost Ana Oroș ucisă de câini de luptă Specialiștii analizează ipoteza

A fost Ana Oroș ucisă de câini de luptă? Specialiștii analizează ipoteza. Se vorbește despre posibilitatea ca femeia să fi fost atacată de câini de luptă, antrenați să omoare. Poliția Română susține că nu are cunoștință de niciun caz de lupte de câini în zona Bucureștiului.

Marius Chirca este președintele unui ONG, Kola Koriola, care se ocupă cu salvarea și îngrijirea animalelor fără adapost. El susține într-o declarație acordată Digi24.ro că este foarte probabil să avem de-a face cu câini antrenați să lupte și, de asemenea, că este aproape imposibil ca femeia să fi fost omorâtă de câini maidanezi.

“O haită de câini maidanezi nu face asta. Un maidanez mușcă și fuge. Maidanezul nu stă lângă tine la pământ și te manâncă. Știu cum atacă un câine antrenat și pot să fac diferența față de atacul unui câine maidanez. Pentru că și eu am fost mușcat”, ne-a declarat Chirca. Acesta a mărturisit pentru Digi24.ro că a asistat în urmă cu mai mulți ani la lupte ilegale de câini.

Marius Chirca, președintele asociației Kola Karioala, spune că în scurt timp va trimite pe adresa poliției mai multe cazuri concrete în care au fost semnalate lupte de câini în zona București, chiar în imediata apropiere a locului în care a fost semnalată moartea Anei Oros.

Apar tot felul de ipoteze noi în acest caz

Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Română au deschis un dosar penal în cazul morții femeii mușcate de câini la Lacul Morii. Faptele cunoscute până în acest moment indică faptul că Ana Oros a fost atacată sâmbătă dimineață de o haită de 7-8 câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii.

Situația a fost semnalată de un cetățean a văzut de la distanță cum femeia era atacată de câini. El a sunat la 112, însă echipajul medical ajuns la fața locului nu a putut decât să constate decesul. Până la publicarea rezultatelor necropsiei în cazul de la Lacul Morii, care să stabilească cu exactitate cauzele morții, apar tot felul de ipoteze noi în acest caz.

Marius Chirca este de părere că în 99% din cazuri un câine mandanez nu poate omorî un om. Pot mușca fatal, prin ruperea unei vene principale și victima să sângereaze abundent până la moarte, se poate întâmpla. Dar să muște, să pună la pământ, să descompună în continuare, asta doar un câine antrenat poate să facă. Luptele de câini se dau până la moarte sau până când proprietarul câinelui care pierde se recunoaște învins. Dar doi pitbuli se vor bate până unul moare. Și după ce învinsul moare învingătorul continuă să muște din el.