WORLD

Actorul Mel Brooks, la 95 de ani, participă la scrierea părții a doua a „History of the World”

Actorul Mel Brooks la 95 de ani participă la scrierea părții a doua a History of the World
Actorul Mel Brooks, la 95 de ani, participă la scrierea părții a doua a „History of the World”
19 oct. 2021 | 21:38

Maestrul comediei Mel Brooks, în vârstă de 95 de ani, participă la scrierea celei de-a doua părţi a „History of the World Part I”, la 40 de ani de la lansarea pe ecrane a acestei comedii burleşti. Acesta va fi sub forma unui serial de opt episoade și a fost comandat de platforma Hulu, a anunţat aceasta.

„Sunt nerăbdător să spun încă o dată adevărul despre toate poveştile false pe care toată lumea le-a crezut gândindu-se că fac parte din Istorie!”, a declarat Mel Brooks într-un comunicat.

Brooks este unul dintre puţinii care, de-a lungul carierei sale, a primit toate premiile importante din industria de divertisment: Emmy, Grammy, Oscar şi Tony, având titlul de „EGOT”.

Potrivit Hulu, Mel Brooks nu va fi lăsat singur, ci va fi ajutat pentru producţie şi scenariu de Nick Kroll, Wanda Sykes, Ike Barinholtz, David Stassen şi Kevin Salter.

Scrierea scenariului este estimată a începe chiar luna aceasta, iar filmările în primăvara anului 2022, a mai precizat Hulu, al cărui acţionar majoritar este Disney.

„History of the World Part I”, lansat în 1981, este o comedie burlescă care parodiază Istoria din epoca pietrei până la Revoluţia Franceză și a constituit un succes mondial.

Melvin ”Mel” Brooks, născut pe 28 iunie 1926, este un actor, cineast, textier şi compozitor american. El a cunoscut celebritatea ca interpret şi creator de farse, parodii şi comedii cinematografice, toate niște succes, recunoscute la nivel mondial.

Printre cele mai cunoscute filme ale sale se află pelicule precum ”The Producers”, ”The Twelve Chairs”, ”Blazing Saddles”, ”Young Frankenstein”, ”Silent Movie”, ”High Anxiety”, ”History of the World, Part I”, ”Spaceballs” şi ”Robin Hood: Men in Tights”.

Un musical adaptat din filmul care l-a făcut celebru, ”The Producers”, a fost jucat pe Broadway între 2001 şi 2007.