Alexandru Rafila, cea mai proastă veste. Revin restricțiile din pandemie în România. Masca, din nou obligatorie

spot_img

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a dat cea mai proastă veste. Revin restricțiile din pandemie în România. Masca, din nou obligatorie în spitale. Mai mult, numărul cazurilor de coronavirus este în creștere.

Alexandru Rafila, cea mai proastă veste. Revin restricțiile din pandemie în România. Masca, din nou obligatorie

Ministrul Sănătății le recomandă românilor care pleacă în concediu cu avionul sau autocarul să folosească masca în spațiile închise.

Ministrul Sănătății anunță că masca de protecție va fi obligatorie în spitale. Purtarea măștii de protecție în interiorul unităților medicale este inclusă în legislația privitoare la protecția pacienților în spitale. De aceea, Alexandru Rafila i-a informat pe reprezentanții direcțiilor de sănătate că trebuie să aplice prevederea.

Totodată, ministrul Sănătății le recomandă românilor care pleacă în concediu cu avionul sau autocarul să folosească masca în spațiile închise.

“Sfatul meu e să utilizeze masca în interior, când călătoresc cu avionul sau autobuzul. Din câte știu, festivalurile sunt în aer liber, iar transmisabilitatea e mai redusă”, a spus Rafila.

Cazurile de COVID-19 au crescut

Oficialul a arătat că cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București.

“Unele măsuri autoritare nu și-au atins scopul și au format o iritare în rândul populației. Exemplele personale sunt bune. Apropo de cazuri: circa o treime din ultima săptămână au fost în București, 2000 și ceva de cazuri. Apoi Cluj și Brașov. E clar că Bucureștiul rămâne epicentrul. Din această cauză și primele măsuri sunt luate aici”, a precizat Rafila.

Ministrul Sănătății, anunță că peste 7700 de noi cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultima săptămână, existând o creștere de aproximativ 80% a numărului de cazuri față de finalul lunii mai și începutul lunii iunie. Rafila precizează că numărul deceselor se menține, din fericire, unul scăzut. Un val sau “mini-val” al pandemiei este așteptat spre finalul verii, conform scenariilor prezentate de Rafila.

Masca, necesară din cauza numărului mare de cazuri

Potrivit datelor prezentate luni de ministrul Sănătății, 7726 de cazuri noi de COVID-19 au fost diagnosticate în ultima săptămână, 922 de persoane fiind internate la nivel național, dintre care 52 de persoane sunt internate la ATI, 25 dintre acestea fiind nevaccinate.
Dintre persoanele infectate în ultima săptămână, 1307 sunt cazuri de reinfectare.

“Numărul de decese, din fericire, rămâne mic, 16 decese pe parcursul unei săptămâni”, a declarat ministrul.

Conform datelor prezentate, decesele sunt în cazul a 11 bărbați și cinci femei. În ultima săptămână s-au efectuat peste 70.000 de teste pentru depistarea infecției COVID-19, dintre care 18.076 teste RT-TCR și 56.678 teste rapide.

Românii nu se mai vaccinează

Alexandru Rafila spune că românii se vaccinează anti-coronavirus tot mai puțin și anunță că de acum înainte vaccinarea se va face numai la cabinetele medicilor de familie, pe modelul vaccinărilor antigripale.

“Vaccinarea este o activitate de rutină care se va desfășura la cabinetele medicilor de familie, ca și celelalte vaccinări care se fac. Eu cred că e mai important să discutăm nu dacă au unde să se vaccineze, ci dacă doresc. Supoziția că nu au unde să se vaccineze este o eroare. E în același stadiu, nu s-au înregistrat cereri semnificative, de la 1 iulie se va face prin medicii de familie, avem opt milioane de doze și căutăm o soluție astfel încât pierderile de vaccin să nu le mai fie imputabile medicilor de familie. Pierderile de vaccin depășesc acea doză de 25% în perioada actuală”, a mai declarat Alexandru Rafila.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.