Există diverse alimente importante din alimentația femeii stilate pe care trebuie să le avem în vedere. Mai mult decât atât, este important să le consumăm cât mai des.
Femeile rafinate și elegante își doresc să arate impecabil. Tocmai de aceea, au mare grijă la ce anume mănâncă pentru a-și menține silueta și nu numai. De asemenea, vorbim mai exact despre fructe și legume în diverse combinații. Bineînțeles, printre ele se mai strecoară și altele.
Spanac
Cu siguranță mulți dintre voi v-ați gândit la ceva verde. Ei bine, punem în cap de listă faimosul spanac. Frunzele suculente și pline de savoare au o mulțime de minerale și vitamine. Este bogat în vitaminele A, C și K. Prima dintre cele trei ajută la susținerea vederii și a sănătății pielii.
A doua ajută la menținerea sistemului imunitar, dar și la sănătatea pielii. Ultima este foarte bună pentru coagularea sângelui și e ideală pentru menținerea sănătății oaselor. Să nu uităm că este foarte bogat în fier, exact de ce avem atât de multă nevoie.
Femeile care nu au un ciclu menstrual regulat și care pierd lunar mult sânge, trebuie să consume alimente bogate în fier, precum este și acesta. Poate fi consumat crud, în salate, în supe, tocănițe sau chiar în smoothie-uri, potrivit Eva.
Afine
Sunt extrem de bogate în antioxidanți și vitamina C. Sunt importante pentru sănătate și pentru un sistem imunitar puternic și pentru a lupta cu toxinele din mediu. Pot reduce inflamarea și înmulțirea bacteriilor la nivelul tubului digestiv .Dacă veți consuma o mână bună de afine de două-trei ori pe săptămână este total perfect. Puteți să le puneți în iaurt, în deserturi, salate, să faceți sucuri, smoothie-uri etc.
Avocado
Avocado are în compoziție 18 aminoacizi care participă la formarea proteinelor complexe, esențiale pentru buna funcționare a organismului. Are proprietăți antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declanșării diverselor tipuri de cancer. Are grăsimi sănătoase care ajută la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL) și la creșterea de colesterol bun (HDL). Avocado poate fi folosit în salate, în guacamole sau în diferite combinații cu ou și nu numai.
Sfecla roșie
Ne bucurăm de magneziu, potasiu, mangan, fier și vitamina C, ajutând la întărirea sistemului imunitar. Mai este foarte recunoscută pentru aport de acid folic, care se ia chiar și înainte de sarcină sau chiar în această perioadă minunată pentru orice femeie. Sfecla roșie ajută și la îmbunătățirea circulației sângelui. Poate fi consumată fie crudă în salate sau în sucuri, fie fiartă, fie coaptă.
Iaurt grecesc
Iaurtul grecesc este unul dintre cele mai apreciate și gustoase iaurturi dintre toate. Poate fi consumat simplu sau cu diferite fructe, precum: afine, caise, căpșuni, zmeură etc. Este o sursă excelentă de calciu, mineral foarte important pentru sănătatea oaselor și a dinților.