LIFESTYLE

Alina Vîlcu, arhitect, ne spune tendințele de amenajare a unei locuințe pentru sezonul toamnă-iarnă 2021 |EXCLUSIV

Alina Vîlcu arhitect ne spune tendințele de amenajare a unei locuințe pentru sezonul toamnă-iarnă 2021 |EXCLUSIV
11 oct. 2021 | 14:48

Alina Vîlcu, arhitect, ne spune tendințele de amenajare a unei locuințe pentru sezonul toamnă-iarnă 2021.

Aceasta ne expune viziunea ei despre mediul în care trăim și despre felul în care ar fi potrivit să ne amenajăm căminul mai ales acum, când petrecem din ce în ce mai mult timp acasă.

Alina Vîlcu are o experiență de aproape două decenii în arhitectură și ne prezintă în cele ce urmează tendințele amenajării interioare pentru sezonul toamnă-iarnă 2021

Tendințe de amenajare a unei locuințe pentru sezonul toamna-iarnă 2021

în primul rând vorbim despre un nou mod în care ne raportăm la casă – casă că un cuib, că un sanctuar; locul în care ne regenerăm, ne simțim în siguranță, locul care ne reamintește depre valorile în care credem; casă și-a pierdut încet valența unui spațiu care povestește altora despre noi, nu mai are acea componentă de “status” așa puternică cum a avut-o în anii 2000. Casa este pur și simplu acasă și de aici derivă tendințele: materiale naturale (fibre, tencuieli, lemn, piatră), culori neutre și tonuri stinse, multe textile sub formă draperiilor, decorațiunilor de perete și a room dividerelor, alăturate de obiecte cu o stilistică mai feminină, organică.

Tendințe în designul de interior pentru 2022

Mobilier cu forme sculpturale și jucăușe, asocieri sitlitice de forme curbe, influența anilor ’70, cu texturi bogate, tapet și culori aprinse, placări ceramice speciale și multe plante.

Care sunt aspectele de care trebuie să ținem cont în momentul în care ne dorim să renovăm locuința

În primul rând să facă o intrrospecție serioasă, să analizeze propriile nevoi, dinamică familiei și, mai presus de orice, să își dea seama care sunt valorile care contează cel mai mult, pentru că spațiul de locuit ne va reaminti întotdeauna care sunt aspectele importante din viață noastră. Ele pot fi: dorința de explorare, statornicia, prietenia, democrația, extravaganța etc. și cu acest pas important începe procesul de design, fie făcut singur, fie împreună cu un designer. Pe parcursul acestui proces, trebuie dată atenție specială anumitor zone care de multe ori sunt neglijate: scenariul de iluminat, materialitatea spațiului, relația și dinamică pe care le avem cu casă, precum și ușurință cu care vom întreține spațiile respective.