Beneficiile ceaiului de păpădie sunt numeroase și merită să le cunoaștem. Frunzele de păpădie din care se prepară infuzia sunt bogate în fibre, proteine, glucide, vitaminele A, E, K, C, vitaminele din complexul B și minerale.
Deși poate să fie un pic neplăcut la gust, cu o tentă amăruie, se pare că acest tip de ceai este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale. Mai mult decât atât, păpădia este o plantă recunoscută pentru florile sale galbene. Se pare că aceasta este folosită în medicina tradițională încă din cele mai vechi timpuri datorită proprietăților sale. Ea poate fi consumată ca atare, în salate sau sub formă de ceai.
Aliat de nădejde în dietele de slăbit
Ceaiul de păpădie ajută la eliminarea deșeurilor din organism, odată cu excesul de apă. Ajută foarte mult ficatul și rinichii să funcționeze foarte bine și evită îmbolnăvirea acestora. Dacă ai kilograme în plus, nedorite, vei putea slăbi cu ajutorul acestui tip de ceai. Te scapă de balonare și atenuează celulită și grăsimea abdominală. Bineînțeles, este nevoie să recurgi și la o dietă corespunzătoare, la exerciții fizice pentru a avea rezultatele mult dorite.
Folosit în constipație
Ceaiul de păpădie poate să combată constipația și poate fi de folosi și în cazul indigestiei. Acest ceai mărește secreția biliară, reglează tranzitul intestinal.
Poate reduce colesterolul
Poate să reducă colesterolul din sânge, trigliceridele prin inhibarea enzimelor responsabile cu digestia grăsimilor.
Antioxidant
Păpădia este bogată în antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi din organism. Reduce stresul oxidativ.
Reduce stresul
Ceaiul de păpădie poate să reducă stările nervoase, stresul și anxietatea. Contribuie la starea de bine.
Chiar dacă are multe beneficii și este sănătos, iată că există și anumite contraindicații pe care să le aveți în vedere. În general, ceaiul de păpădie nu are reacții adverse, fiind sigură pentru consum. Chiar și așa, există anumite excepții și uneori poate să cauzeze reacții alergice. Poate cauza și dermatită de contact la cei care au sensibilitate. De asemenea, poate să interacționeze cu unele medicamente. Este bine să vorbești cu medicul specialist pentru a ști sigur dacă puteți consuma acest tip de ceai.
Ar fi bine ca femeile însărcinate și cele care alăptează să nu consume ceai de păpădie, pentru că nu s-a descoperit încă siguranța absolută. Persoanele care au alergie la plantele din familia Asteraceae, precum coada-șoricelului, este posibil să aibă și la păpădie.
Pacienții cu calculi biliari nu trebuie să consume ceai de păpădie. Acest ceai poate stimula producția de bilă. Vorbește cu medicul cel mai bine înainte de a consuma.
Veți avea avea nevoie de 250 ml de apă clocotită și o lingură de frunze. Se lasă la infuzat circa 10 minute, iar apoi se strecoară. Puteți să beți două căni pe zi dacă nu aveți alte probleme.