LIFESTYLE

Beneficiile rodiei. Poate reduce inflamația din organism

Beneficiile rodiei. Poate reduce inflamația din organism
www.livadacuceai.ro

Beneficiile rodiei sunt numeroase. Tocmai din acest motiv, ea trebuie consumată cât mai des de fiecare dintre noi. Ai grijă să facă parte din alimentația ta.

Rodiile sunt bogate în vitamine, antioxidanți, minerale. Este unul dintre fructele preferate de majoritatea persoanelor. Are o dimensiune ceva mai mare decât portocala și mai mic decât un grapefruit. Mai exact, în jur de 7-12 cm. Coaja este roșie, groasă, având aproximativ 600 de semințe.

Beneficiile rodiei

Poate reduce inflamația din organism

Inflamația este cea care declanșează boli grave precum cele cardiace, maladia Alzheimer sau obezitatea. Consumul de rodie are proprietăți antiinflamatoare datorită conținutului bogat în antioxidanți al acestui fruct. Potrivit unui studiu mai vechi s-a demonstrat faptul că poate îmbunătăți capacitatea de concentrare.

Bună pentru cei anemici

Rodia are un conținut ridicat de fier, care reduce simptomele neplăcute ale anemiei. Vorbim despre oboseală, amețeală, lipsa energiei etc.

Benefică pentru sănătatea orală

Proprietățile antibacteriene și antivirale protejează foarte mult dinții, dar și gingiile de probleme pe care le-ați putea avea sau pe care le aveți.

Protejează organismul de bolile de rinichi

Datorită conținutului ridicat de potasiu, rodia protejează organismul de problemele cu rinichii, dar are și alte efecte benefice, printre care și scăderea ratei de deces, conform Doc.

Fructul, coaja, dar și frunzele au efecte benefice asupra digestiei, calmând astfel durerile de stomac. Puteți consuma rodia ca atare, așa cum este ea. De asemenea, poți face și ceai din frunzele de rodie pentru a avea succes în posibilele probleme pe care le-ai putea avea.

Poate vindeca pielea mai rapid

Unii cercetători au folosit fructul și extractul de rodie pentru vindecarea pielii mai rapidă.

Ajută digestia

Rodiile sunt bogate în fibre. Un singur fruct pe zi este suficient pentru ca organismul să aibă cantitatea necesară. Astfel, ele mențin sistemul digestiv sănătos.

Puteți mânca fructul așa cum e, puteți folosi în salate, puteți face suc etc.

Consumul de rodiei sau a sucului de rodie poate fi sigur pentru majoritatea persoanelor. Ei bine, cu toate acestea, trebuie avut mare grijă. Specialiștii de la Centrul de Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă susțin că rădăcina, coaja, tulpina conțin anumite substanțe care pot da efecte adverse.

Unele persoane s-au confruntat cu diaree, dar și cu reacții alergice după ce au mâncat fructul sau băut suc. Cel mai bine ar fi să luați legătura cu medicul dumneavoastră, să vă faceți anumite analize și teste pentru a sta liniștiți că nu există niciun fel de probleme. El este singurul care poate fi în măsură să vă îndrume spre drumul cel bun pe care să îl urmați privind consumul alimentelor sănătoase, dar care pot provoca și neplăceri.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele